Siirry sisältöön

Elokuva-analyysi

Elokuvan tarkastelua ja tulkintaa

Verkko-oppimateriaali elokuvien tarkasteluun ja tulkintaan. Materiaalina hyödynnetään Antti Tenetzin Kihinä-mediateoksen videoita ja elokuvia (Antti Tenetz, 2010).

Oppimateriaalin tarkoituksena on tutustua luovaan elokuva-analyysiin sekä elokuvailmaisua koskeviin valintoihin ja päätöksiin, joita elokuvantekijä kohtaa elokuvia tehdessään. Materiaali myös kannustaa tekemään omia lyhytelokuvia, jonka kautta elokuvankieleen ja kerrontaan muodostuu konkreettinen suhde.

Materiaalin ensimmäinen osa, Elokuvatekstin analyysi, sisältää johdantoartikkelin elokuvien tarkasteluun (jatkolinkki 1) sekä erilaisia analyysitehtäviä eri elokuvan osa-alueita käsitteleviin tehtäväkokonaisuuksiin (jatkolinkit 2–8).

Materiaalin toisessa osassa, Oman elokuvan tekeminen (viimeisin jatkolinkki), elokuva-analyysin tarkastelun huipentaa oman elokuvan tekeminen Kihinä-mediateoksen innoittamana.

Oppimateriaalia voidaan käyttää opettajien täydennyskoulutuksessa, osana perus- ja toisen asteen opetusta sekä elokuva- ja mediakasvatuskurssien materiaalina eri oppilaitoksissa.

Tekstit: Tommi Nevala, Valveen elokuvakoulu
Videot: Antti Tenetz, Kihinä-mediateoksen tekijä

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501