Siirry sisältöön

Elokuvakoulun harrastusryhmät

Elokuvakoulun ryhmissä 7–18-vuotiaat voivat harrastaa elokuvaa ja tutustua elokuvan maailmaan. Kerhoissa elokuvaan perehdytään sekä tekemisen että katsomisen kautta. Kesäkuussa toiminnan täyttävät suositut kesäleirit. Suosittujen elokuvaharrastusryhmien ilmoittautuminen on käynnissä. Ryhmien syyskausi alkaa elokuun loppupuolella.

Tervetuloa elokuvaharrastuksen pariin! 

Kesäleirien ilmoittautuminen ja ryhmien lisätiedot >>

Ilmoittautuminen syyskauden harrastusryhmiin ja ryhmien lisätiedot >>

Tarkemmat tiedot, ryhmien ajankohdat ja ilmoittautumisen löydät Valveen kurssikalenterista >> 


Elokuvan taikaa 10–18-vuotiaille

Seuraava elokuvan mestariteos voi olla juuri sinun tekemäsi! Valveen elokuvakoulu järjestää näytelmäelokuvaan keskittyviä elokuvaklubeja 10–20-vuotiaille. Elokuvien tekemistä voi harrastaa kulttuuritalo Valveella keskiviikkoisin tai torstaisin Pikselissä (10–12-vuotiaat), maanantaisin Kipinässä (13–15-vuotiaat) tai tiistaisin Kolinassa (15–18-vuotiaat). Mukaan toimintaan pääsee vaikka aiempaa kokemusta tekemisestä ei olisikaan. Elokuvakoulun harrastajien valmistamia elokuvia on esitetty maailmanlaajuisesti eri festivaaleilla. Harrastajat ovat myös itse päässeet vierailemaan festivaaleilla edustamassa omia elokuviaan. 

Animaation taikaa 7–12-vuotiaille sekä erityislapsille

Elokuvakoulun animaatioklubeissa valmistetaan animaatioita muovailuvahasta, kartongista, legoista tai ihan mistä vaan. Kaikki on mahdollista animaation keinoin! Animaatioiden tekemistä voi harrastaa kulttuuritalo Valveella Animaatioklubi Vilinässä kolmessa eri ryhmässä: torstaisin kokoontuvat 7–9-vuotiaat ja keskiviikkoisin 10–12-vuotiaat. Lisäksi Syke-talolla Kiimingissä kokoontuu torstaisin Animaatioklubi Hurrikaani (10–12-vuotiaat). Elokuvakoululla on myös erityislasten ja -nuorten Tuhatta ja sataa -animaatiokerho, joka kokoontuu lauantaisin.

Kesäleirit 

Animaatioseikkailu Animoi! -kesäleirit ovat jo käsite. Neljän päivän aikana lapset valmistavat omat animaatioelokuvat muovailuvahasta, kartongista, legoista tai ihan mistä vaan. Leirin juhlallista päästöstä vietetään katsomalla tuotokset elokuvateatterin valkokankaalta. Animoi-leirejä järjestetään kesäkuun aikana neljä: kaksi leiriä 7–9-vuotiaille ja kaksi leiriä 10–12-vuotiaille. Ilmoittautuminen kesäleireille avautuu huhtikuussa (15.4.2024 klo 8.00)
Kesäleirien ilmoittautuminen ja ryhmien lisätiedot >>

Elokuvaryhmiin ilmoittautuminen

Elokuvakoulun ryhmiin ilmoittaudutaan Valveen kurssikalenterin kautta. Kevätkausi käynnistyy tammikuun lopussa ja syyskausi elokuun lopussa. Jatkoilmoittautuminen käynnistyy aina kauden päätyttyä. Uudet harrastajat voivat ilmoittautua joulu-tammikuussa (kevätkausi) ja kesä-elokuussa (syyskausi).

 

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501