Lasten ja nuorten tekemiä Kaupunkisinfonioita satavuotiaasta Suomesta

 
Koulujen Elokuvaviikon ja Valveen elokuvakoulun Kaupunkisinfonia-menetelmä tallentaa lasten ja nuorten omien kotikaupunkien ja -paikkakuntien tunnelmia. Kaupunkisinfonia on mukana valtakunnallisessa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmassa.
 
 
 
Koulujen elokuvaviikko ja Valveen elokuvakoulu julkaisevat tammikuussa opettajille suunnatun Kaupunkisinfonia-menetelmäoppaan. Tavoitteena on, että vuoden 2017 aikana lapset ja nuoret Pohjois-Pohjanmaan alueella – sekä ympäri Suomea – kuvaavat Kaupunkisinfonioita omasta kotipaikkakunnastaan ja taltioivat sitä, miltä satavuotias Suomi näyttää: Millaista elämää kaupungissa on? Mikä on kaupungin rytmi ja sille ominainen tunnelma? Menetelmän esikuvana toimii varhainen elokuvan kaupunkisinfonia-lajityyppi, jonka tarkoituksena oli tallentaa kaupunkien elämää ja kertoa elokuvallisin keinoin kaupungin sykkeestä ja sävystä.
 
Vuoden 2017 aikana Valveen elokuvakoulu järjestää Pohjois-Pohjanmaan alueella maksuttomia opettajien Kaupunkisinfonia-koulutuksia sekä lapsille ja nuorille suunnattuja työpajoja (työpajoja on rajallinen määrä).
 
Kaupunkisinfonia-työpajojen kautta kohderyhmä eli lapset ja nuoret tuottavat itse sisältöä ja tutustuvat omaan kotipaikkakuntaansa eri teemojen kautta. Teemoja voivat olla esim. kaupungin kulttuurihistoria, ympäristöestetiikka, arkkitehtuuri, luonto ja kestävä kehitys.
 
Valmiit videot kootaan Kaupunkisinfonian sivulle tulevalle Suomen kartalle juhlavuoden loppupuolella.
 
Työpajatilaukset, tehtävänanto ja lisätietoa osallistumisesta osoitteesta:
 
Lisätiedot:
Tommi Nevala
tuottaja, Valveen elokuvakoulu
p. 044 703 7547 / etunimi.sukunimi@ouka.fi