Siirry sisältöön

Tietoa Oskari-kilpailusta

Oulun lastenkulttuurikeskus järjestää yhteistyössä Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin kanssa vuosittaisen Oskari-kilpailun lasten ja nuorten tekemille elokuville. Valtakunnallinen kilpailu on järjestetty vuodesta 2004 alkaen.

Esikarsinnan läpäisseet elokuvat esitetään kilpasarjoissa verkossa sekä Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla marraskuussa. Koulut sekä muu yleisö voivat äänestää omaa suosikkielokuvaansa. Parhaista parhaat palkitaan elokuvafestivaaliviikolla juhlavassa Oskari-gaalassa kulttuuritalo Valveella.

Lisätiedot: Tommi Nevala, tuottaja, Valveen elokuvakoulu, p. 044 703 7547, tommi.nevala@ouka.fi 

Osallistumisohjeet

Lähetä elokuvasi Oskari-kilpailuun 13.10.2024 mennessä

Oulun lastenkulttuurikeskus järjestää yhteistyössä Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin kanssa vuosittaisen Oskari-kilpailun lasten ja nuorten tekemille elokuville. Elokuvat tulee lähettää 13.10.2024 mennessä. Esikarsinnan läpäisseet elokuvat esitetään kilpasarjoissa Oulun alueen kouluilla marraskuun alussa sekä Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla viikolla 46. Parhaista parhaat palkitaan juhlavassa Oskari-gaalassa kulttuuritalo Valveella perjantaina 15.11.2024.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen
Lataa elokuvasi Valveen elokuvakoulun Dropbox-kansioon

Jos elokuva on YouTubessa tai Vimeossa tms. palvelussa, voi siitä ilmoittaa linkin ilmoittautumislomakkeessa.

Ketkä voivat osallistua?

Kilpailuun voivat osallistua 6–18-vuotiaat lapset ja nuoret. Kaikki elokuvan tyylit ja lajityypit ovat tervetulleita. Elokuvat voivat olla uusia tai hieman vanhempia. Toivomme että elokuvan ilmoittaa Oskari-kilpailuun opettaja, ryhmän vetäjä tai lapsen huoltaja. Elokuvat voivat olla yksityishenkilöiden tai ryhmien omatoimisesti eli ilman elokuva-ammattilaisen ohjausta valmistamia elokuvia tai ne voivat olla kerhoissa, leireillä ja elokuvatyöpajoissa valmistuneita tuotoksia, joiden vetäjinä ovat toimineet elokuvakasvattajat tai elokuvan ammattilaiset.

Sarjat

Esikarsinnan läpäisseet elokuvat jaetaan kilpasarjoihin. Sarjat jaetaan ikäsuositusten mukaan yli 7 vuotiaille ja yli 12 vuotiaille soveltuen. Sarjoihin valitaan esiraadin valitsemat parhaat elokuvat.

Elokuvan maksimikesto on 8 minuuttia.

Mikä elokuva voittaa?

Kilpailun tuomaristo painottaa seuraavia seikkoja palkittavia elokuvia valitessaan:

1. Selkeä ja tiivis tarina
2. Tuore ja omaperäinen näkökulma 
3. Mitä teoksella halutaan kertoa ja kenelle?
4. Osoittaa elokuvan ilmaisukeinojen taitamista (rytmi, kuvakulmat ja rajaukset jne.)

Pääpaino on siis enemmän sisällöllä kuin teknisellä toteutuksella. Tekijöiden ikätaso otetaan tietysti huomioon.

Mitä voittajat saavat? 

Jokaisen palkitun elokuvan tekijät saavat laadukkaita tuotepalkintoja ja kunniakirjat juhlavassa Oskari-gaalassa.

Lupa julkiseen esittämiseen?

Oskari-kilpasarjoja esitetään julkisissa näytöksissä kouluilla, festivaalilla, internetissä ja mahdollisissa muissa tapahtumissa. Tästä syystä on hyvin tärkeää, että jokaisen elokuvantekijän vanhemmat ovat antaneet luvan esittää ja levittää kilpailuun osallistuvaa elokuvaa julkisesti. 

Elokuvien lähettäminen

Jokaisesta elokuvasta täytyy täyttää ilmoittautumislomake.

1) Elokuvan voi ladata suoraan Valveen elokuvakoulun Dropbox-kansioon.
2) Ilmoittaa YouTube- tai Vimeo-linkin ilmoittautumislomakkeessa

Kilpailun eteneminen

Esiraati katsoo kaikki Oskari-kilpailuun ilmoitetut elokuvat. Raati valitsee Oskari-kilpasarjat, joita esitetään Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla sekä kouluilla. Oskari-tuomaristo valitsee Oskari-gaalassa palkittavat elokuvat. Palkittujen elokuvien tekijät saavat kutsun gaalaan.

Lisätietoja

Valveen elokuvakoulun tuottaja Tommi Nevalalta (linkki avautuu yhteystietoihin).

 

<< Palaa takaisin Oskari-kilpailun etusivulle

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501