Siirry sisältöön

Sohvaperuna

WSOY 2005
Nora ja Kasper Strömman (kuv.)
GENRE
Kuvakirja
FESTIVAALIVUOSI
2016
KOHDERYHMÄ
Lapset

Elmeri haluaa leikkiä, mutta isä ei jaksa. Elmeri, tuo pieni apina, keksii mielenkiintoista tekemistä myös itsekseen, kunnes... Lopulta isä päättää vastata kaikkiin Elmerin ehdotuksiin: ”Joo.”Ja niin päädytään banaaninsyöntikisoihin ja hainsyötiksi kylpyammeeseen sekä kuullaan iltasatu kammottavan isoista ja älyttömän karvaisista mammuteista. Nora Strömmaninkirjoittama tarina on hulvattoman hauska ja Kasper Strömmaninsarjakuvamainen mainiolla tavallakreisi kuvitus maustaa veikeästi tarinaa.

Kenelle? Yli 3-vuotiaille sekä alakoulun ensimmäisille luokille. Huumori ja värikkään hauska kuvitus naurattaa erityisesti esi-ja alkuopetusikäisiä. Toimii ääneen luettuna, varma naurutakuu myös aikuiselle.

JOO!

Isän nousee ja sanoo päättäväisesti: -Tästä lähtien aion sanoa kyllä kaikelle! Kokeile vaikka! Se kuulostaa aika oudolta. –Niin, mitä haluaisit tehdä ensimmäiseksi? isä kysyy. –Haluan pitää banaaninsyöntikisat! sanon innostuneena. –Olen nimittäin aina haaveillut että pääsisin syömään kilpaa banaaneja. –Mikäs siinä, isä sanoo.

Sohvaperuna-kirjassa isä päättää ei:n sijaan alkaa käyttää kyllä-sanaa enemmän. Kokeilkaa tekin! Leikkikää joo-leikkiä, jossa jokainen saa vuorollaan ehdottaa jotain tekemistä, johon kaikki vastaavat innokkaasti huutaen JOO ja alkavat tehdä ehdotettua asiaa. Vaikkapa näin: ”Taputetaan!” ”Joo.” ”Hypitään!” ”Joo.” Ja sitten ensin taputetaan ja sitten hypitään jne.

TARINA VERENHOMOISISTA MAMMUTEISTA

Laskettuani mustelmani on aika mennä nukkumaan. Ensin haluan tosin kuulla kertomuksen kammottavan isoista ja älyttömän karvaisista mammuteista.

Keksikää Sohvaperuna-kirjassa iltasaduksi kerrottava tarina kammottavan isoista ja älyttömän karvaisista mammuteista. Aloittakaa tarina perinteisesti Olipa kerran....

©Valveen sanataidekoulu 2016
Lumotut Sanat