Siirry sisältöön

Adalmiinan helmi

Teos&Söderströms 2012
Zacharias Topelius ja Lena Förlander-Ulf (kuv.)
GENRE
Sadut
FESTIVAALIVUOSI
2016
KOHDERYHMÄ
Lapset

Lukuisat sukupolvet valloittanutZacharias Topeliuksensatu Adalmiinan ihmeellisestä helmestähurmaa edelleen. Lena Frölander-Ulftuo tuttuun satuun uutta otetta modernilla ja persoonallisella kuvitustyylillään.Taidesadun koskettavat hyvyyden ja rakkauden teemat kestävät aikaa. Adalmiinan helmi onparhaimmillaan ääneen luettuna.Se valloittaa niin lapsiyleisön kuin taidesaduista kiinnostuneet aikuisetkin.

Kenelle? Adalmiinan helmi on parhaimmillaan ääneen luettuna. Kirja sopii erityisen hyvin 3‒8-vuotiaille.

TAIKAESINE

”Oi miten kaunis minä olen!” hän sanoi itselleen ja taivutti päätään alemmas ja alemmas vettä kohti itseään peilaillakseen, aina siihen asti kunnes ─ molskis, kultakruunu helmineen kaikkineen putosi Adalmiinan päästä ja katosi kuin nuoli lähteen väreilevän vedenpeilin lävitse.

Kun Adalmiina pudottaa kruununsa, muuttuu hän hetkessä köyhäksi kerjäläistytöksi. Keksi oma taikaesine ja siihen liittyvätaika. Mitä tapahtuu, jos taikaesine menee rikki tai katoaa?

Huomio, hoksaa Valveen sanataidekoulun nettisivuilla kohdassa sanataideharjoituksia Myry Voipion satuihin liittyvä opetusmateriaali Loitsuja ja lohikäärmeitä. Adalmiinan helmi voi olla inspiraatio laajempaan satukokonaisuuden käsittelyyn esimerkiksi koululuokassa.

©Valveen sanataidekoulu 2016
Lumotut Sanat