Siirry sisältöön

Kummituslapsi

Asema Kustannus 2013
Terhi Ekebom
GENRE
Sarjakuva
FESTIVAALIVUOSI
2015
KOHDERYHMÄ
Nuoret, Aikuiset

Kummituslapsion sadunomainen sarjakuvaromaani sekä täysiverinen taidekirja monessa tasossa. Se kertoo naisesta, joka muuttaa yksin syrjäiseen taloon levottoman metsän vieressä. Öisin metsässä ulvovat sinne hylättyjen lasten eksyneet henget, joita nainen haluaa auttaa eteenpäin. Yksi ei kuitenkaan tahdo lähteä. Se tahtoo tulla oikeaksi tytöksi ja koululaiseksi.

Kenelle? Pohjimmiltaan runollinen ja suloinen tarina kerrotaan vähin sanoin ja runsain kuvin. Kirjaimellisesti kaunis kirja tarjoaa tulokulmia vaikeisiinkin aiheisiin. Se kiehtoo varmasti monenikäisiä: niin nuoria kuin aikuisiakin.

KAIKEN TAPAHTUNEEN JÄLKEEN

Terhi Ekebominsarjakuvaromaanissa Kummituslapsiei ole paljon tekstiä, mutta jokaisella sanalla on merkityksensä. Kirjoita oma tarina, joka alkaa samoilla sanoilla teoksen kanssa:

Kaiken tapahtuneen jälkeen...

Lisää sopiviin kohtiin omaa tekstiäsi seuraavia sanoja tai pieniä katkelmia Ekebomin sarjakuvaromaanista:

Jo kauan ennen..
Pian..
Sitten sain...
Seuraavana päivänä...
Yö yöltä...

KIRJE

Kummituslapsi-sarjakuvaromaanin päähenkilö muuttaa tarinan alussa yksin syrjäseudulle. Päähenkilölle on tapahtunut ennen muuttamista ilmiselvästi jotain hyvin merkittävää, minkä vuoksi syrjäseudun yksinäisyyteen muuttaminen sopi hänelle hyvin. Kirjoita päähenkilön kirje, jonka hän lähettää jollekin läheiselleen. Päivää kirje tälle päivälle, jona sinä kirjettä kirjoitat. Mitä päähenkilö haluaa kertoa juuri tänään? Mitä hän haluaa ehkä kysyä? Jos teette tehtävän ryhmässä, voit antaa kirjeen kaverillesi, joka vastaa kirjeeseen. Aloittakaa kirjeenvaihto!

VALKEITA NAUHOJA

Tarkastele Kummituslapsi-sarjakuvaromaanin keskivaiheilla olevaa kuvaa, johon on piirretty naisen talo ja piha. Pihalla heiluu tuulessa lukematon määrä valkeita valon nauhoja ripustettuna pyykkinaruille. Kirjoita kuvaus tästä hetkestä. Mieti, miltä maisema näyttää sellaisen ihmisen näkökulmasta, joka saapuu pihaan juuri nyt. Miltä piha ja koko maisema kuulostaa, tuoksuu, näyttää, tuntuu ja maistuu?

©Valveen sanataidekoulu 2015
Lumotut Sanat