Siirry sisältöön

Sanni & Joonas: talviyö

Kustannusosakeyhtiö Kumiorava 2014
Kalle Hakkola ja Mari Ahokoivu (kuv.)
GENRE
Sarjakuva
FESTIVAALIVUOSI
2015
KOHDERYHMÄ
Lapset

Sisarusten Sannin ja Joonaksen talvipäiviin mahtuu monenlaista seikkailua ja kommellusta. Tapahtumat saavat jatkoa Sannin unissa öiseen aikaan: Superäiti pelastaa pulasta niin joulupukin kuin oravankin, ja kurkkukipuinen lumikirahvi tarvitsee Sannin ja Joonaksen apua. Talossa murisee jokin pelottava, ehkä se on karhu, vai sittenkin kuorsaava ukki...

Kenelle: Riemastuttava sarjakuvakertomus sopii kaikenikäisille ja ilahduttaa vanhempaakin lukijaa.

HULLUNKURISET KUTSUT

Unessa Sanni järjestää teekutsut. Kutsuilla tarjotaan niin herkullisia kakkuja ja ihanaa teetä. Yhtäkkiä kuuluu:Kop Kop.Ja paikalle saapuu Lumijäänalle.

Millaiset kutsut sinä haluaisit järjestää? Ketä haluaisit kutsua mukaan? Olisiko sinunkin kutsuvieraslistallasi joitakin hyvin erikoisia henkilöitä? Ketä ne mahtaisivat olla?

Laadi kutsukortti tai -kortteja omille mansikkamehu-, jumppa-, kesäpäivä-, uima-allas-, keinu-, hiekkalinna-, keppari-tai vaikka rallikutsuille –tai ihan mihin vaan. Tee lista tarvikkeista, jotka ovat ehdottoman tärkeitä juuri sinun omilla erikoiskutsuillasi. Pidä kutsut tai pitäkää porukalla!

LUMILOHIKÄÄRMEEN LÄÄKITSEMISTÄ

Ätsihhh! Lohikäärme Linda kun katsokaas kovin vilustunut on. Kevät saapuu ja lumieläinten meidän on aika sadepilveen siirtyä viettoon kesän. Mutta kipeänä Linda on niin, ettei jaksa vallan.

Sannin kutsuille saapuu lumijäänalle, jonka ystävä lohikäärme Linda on sairastunut. Miten Lindaa olisi hyvä hoitaa? Millainen ruoka tai juoma mahtaisi auttaa Lindaa? Keksikää lumilohikäärme Lindalle sairaspäivän ruokalista. Mitä hän syö aamiaiseksi, lounaaksi, välipalaksi, päivälliseksi ja iltapalaksi?

SUPERHAHMO KUITTAA!

Kuuleeko superäiti? Superäiti kuulee! Hamsteri jumissa puussa! Apua tarvitaan! Superäiti kuittaa. Hyppää kyytiin!! Kuuleeko superäiti? Superäiti kuulee. Orava jäänyt lumenpeittoon! Apua tarvitaan! Superäiti kuulee. Joulupukki pudonnut kelkasta. Superäiti kuittaa.

Sanni näkee unta supervoimaisesta äidistä. Keksi oma superhahmo: supereno, supersisko, superhitti, superkoira, superrobotti tai mikä vaan. Keksi hahmollesi oma kulkuneuvo tai tapa liikkua paikasta toiseen. Piirrä sarjakuva Superäidin seikkailut-tyyliin.Piirrä sarjakuvaasi puhekuplia, joissa hahmoltasi pyydetään apua hullunkurisiin ja hurjiin tilanteisiin. Katso vinkkejä sarjakuvan huudahduksista ja sloganeista Superäidin seikkailuista.

Ryhmässä tai luokassa voidaan keksiä myös yhteinen superhahmo ja tehdä hänen seikkailuistaan seinälle suurensuuri sarjakuva, johon jokainen voi keksiä omia avunpyyntö-ja kuittauspuhekuplia.

©Valveen sanataidekoulu 2015
Lumotut Sanat