Siirry sisältöön

Anni ja loistokoirat

WSOY 2012
Pirjo Suvilehto ja Karoliina Pertamo (kuv.)
GENRE
Kuvakirja
FESTIVAALIVUOSI
2014
KOHDERYHMÄ
Lapset
PROJEKTI, JOHON KIRJA LIITTYY
Riimikissa karkuteillä

Anni ja loistokoiraton iloinen kertomus tytöstä, joka haluaisi oman koiran. Samaan aikaanseon pieni tietokirjasiitä, miten monenlaisia koiria maailmassa onkaan. Kirjan kuvat ovat täynnä väriä, vauhtia ja liikettä, ja tarinan loppu on satumaisen onnellinen.

Kenelle? Anni ja loistokoiratsopii mainiosti jo parivuotiaiden kanssa luettavaksi, sillä erilaisia koiria esittelevää juonta voi seurata vaikkapa vain kuvienkin kautta. Aihe kiehtoo isompiakin, joten kirja sopii mainiosti myös esi-ja alkuopetusikäisten lemmikinnälkään ja omien eläintarinoiden inspiraatioksi.

ELÄINYSTÄVIÄ

Eräänä päivän kuulin doogasta,koirajoogasta. Minä voisin harrastaa sitä vaikka afgaanivinttikoiran kanssa, ne kun ovat notkeita ja solakoita.
Teemme yhdessä hienoja venytyksiä.
-Biif, puuf, Afi puhkuu ja rojahtaa alas kuin kameli.

Anni miettii, millaisen ystävän afgaaninvinttikoirasta saisi. Tutustueläinkirjoihin ja pohdi, millaisia eläinystäviä juuri sinäkaipaisit. Mitä haluaisit niiden kanssa touhuta? Eri eläimillä ja eläinroduilla on omat luonteensa ja kiinnostuksen kohteensa. Millainen ystävä sopisi juuri sinulle ja miksi? Keksi eläinystävällesi ja itsellesi hauskan hupaisa viikko-ohjelma.

LAJIKUVAUKSIA

Jospa minulla olisikin sirkuskoiria, jotka osaavat tehdä kaiken maailman temppuja. Sirkuskoirat viihtyvät parrasvaloissa ja rakastavat esiintymistä. Sellaisia taitavia esiintyjiä voisi löytyä vaikka löytöeläinten kodista. Moni sirkuskoira on sekarotuinen.

Koirarotuja on monenlaisia, ja kaikilla on omat luonteenpiirteensä ja joillakin jopa ammatti. Tutustu koirakirjojen lajikuvauksiin. Mutta entäpä me ihmiset? Millainen voisi olla poliisien, kokkien, puutarhurien tai professorien laji? Millaisia ovat näiden ammattilajien luonteenpiirteet, entäpä keskimääräinen koko ja rakenne? Millaisiin olosuhteisiin ja harrastuksiin ne soveltuvat parhaiten? Onko niillä jotain yleisiä terveysongelmia? Millaista hoitoa ne vaativat? Onko jotain erityispiirteitä, jotka kannattaa ottaa huomioon? Kirjoita hassu lajikuvaus valitsemastasi ihmisammatista.

©Valveen sanataidekoulu 2014
Lumotut Sanat