Siirry sisältöön

Hilpeä uimaretki

Saarni-kirjat 2012
Ritva Toivola ja Karoliina Pertamo (kuv.)
GENRE
Kuvakirja
FESTIVAALIVUOSI
2014
KOHDERYHMÄ
Lapset
PROJEKTI, JOHON KIRJA LIITTYY
Riimikissa karkuteillä

Ritva Toivolan hyväntuulisessa pikkukirjassa täydellistä kesälomapäivää viettää neljä mainiota eläinystävystä: Vilkka-koira, Kinuski-kissa, Piippo-orava ja Omppu-marsu. Päivän aikana ehditään järjestää uimakilpailut, onkia, rakentaa valtavia hiekkalinnojaja unelmoida purjeveneistä. Välillä on mukavaa vain heittäytyä kalliolle pötköttelemään ja ihailla ohi ajelehtivia poutapilviä. Tarinassa lämmittää aurinko, tuntuu pehmeä rantahiekka ja virkistää kesän raikkaat uimavedet.

Kenelle? Tätä hilpeää ja hyväntuulista ja pientä kuvakirjaa lukee varmasti mielellään sekä kotona että päiväkodissa. Juuri lukemaan oppinutkin innostuisi varmasti tästä nopeasti ahmittavasta herkkukirjasta.

PILVITARINOITA, TARINAPILVIÄ

Kaverukset asettuivat levolle vatsat pullollaan. Ne katselivat taivaalla purjehtivia pilviä. -Pilvet muuttavat muotoaan koko ajan, Vilkka sanoi. -Tuo pilvi oli äsken kuin auto, mutta nyt onkin valas. -Tuo on kuin virtahepo, Piippo huomasi. -Nyt sen kuono venyy pitkäksi. Siitä tulee elefantti! Kinuski oli nukahtanut, mutta pian se heräsi.
-Minä taidan mennä vielä vähän onkimaan, se sanoi. Kun tuijottaa taivaan pilviä, voi nähdä melkein mitä vain.

Menkää lasten kanssa pihalle kauniina pilvipoutapäivänä ja tuijotelkaa taivaalle. Sattuukosilmiinne virtahepo, josta tuleekin elefantti? Vai ajeleeko taivaalla sittenkin autovalas? Keksikää hauskoja ja hullunkurisia pilvieläimiä, -kulkuneuvoja ja -esineitä. Keksikää niille myös syntytarinoita tai käyttöohjeita. Miten on syntynyt esimerkiksi karhukala? Tai lintukaivuri? Miten ja missä sitä käytetään?

©Valveen sanataidekoulu 2014
Lumotut Sanat