Siirry sisältöön

Majakat, ohoi!

Schildts 2009
Raili Mikkanen ja Tiina Holmberg (kuv.)
GENRE
Tieto
FESTIVAALIVUOSI
2013
KOHDERYHMÄ
Lapset
NÄYTTELYTUOTANTO
Saareen

Raili Mikkasen ja Tiina Holmbergin Majakat, ohoi! viehättävällä tavalla sekä kertomus ystävyydestä että kiinnostava lasten tietokirja. Kirjassa uppoudutaan Suomenlahden majakoiden historiaan ja merien suojeluun sekä päästään jännittäviin seikkailuihin ja myrskyihin yhdessä majakanvartijoiden kanssa.

Kenelle? Erityisesti alakouluikäisille. Majakkatietous on kiinnostavaa luettavaa myös aikuisille!

OMA MAJAKKA

Raili Mikkasen kirjassa Moona ja Ville retkeilevät Suomenlahden kiehtovilla majakoilla. Keksi oma majakkasi ja sen tarina. Kerro perustiedot majakastasi: valmistumisvuosi, arkkitehti, materiaali, korkeus, erityisominaisuudet. Piirrä kuva.

MERELLINEN ELÄINLAJI

Keksi oma merellinen eläinlaji. Piirrä eläimesi kuva ja kerro siitä perustiedot: Miltä se näyttää? Missä merenkolkassa se elää? Miten se ääntää? Mitä se syö? Mitä erityisominaisuuksia ja tuntomerkkejä sillä on?

MAJAKAN VÄKEÄ

Majakka saatiin valmiiksi vuonna 1920. Siitä asti tällä luodolla asui yli kaksikymmentä vuotta majakkamestari ja kaksi majakanvartijaa perheineen. (s. 20.)

Kirjassa kerrotaan tarinaa Porkkalan majakkasaaren elämästä. Lue katkelma ja keksi nimet majakkamestarille, majakanvartijoille ja heidän perheenjäsenilleen.

Kirjoita katkelma majakkamestarin päiväkirjasta. Voit kirjoittaa katkelman myös yhden saarella asuvan lapsen päiväkirjasta.

©Valveen sanataidekoulu 2013
Lumotut Sanat