Siirry sisältöön

Rooli päällä, Tippi!

Myllylahti 2020
Heidi Silvan
GENRE
Romaani
FESTIVAALIVUOSI
2021
KOHDERYHMÄ
Lapset, Nuoret

Tippi harrastaa jo toista vuotta teatterikerhossa, mutta yksi asia on muuttunut: tänä vuonna hän onkin ryhmän nuorin, juniori, muiden maskotiksi kutsuma. Tippi haluaa olla teini kuten muutkin, eikä mikään maskotti. Yrittäessään olla muuta kuin oikeasti on Tippi ajautuu hankaliin tilanteisiin ja joutuu selvittelemään ihmissuhteitaan moneen suuntaan. Kaiken lisäksi teatteriryhmä harjoittelee spektaakkelimaista esitystä – ruotsinkielistä musikaalia! Eikä Tippi osaa ruotsia, eikä ehkä laulaakaan.

Kenelle? Elämänmakuisista tarinoista pitäville 3–7.-luokkalaisille.

 

AJATUSÄÄNET

Tippi Tuohikylä istui Kämppähovin katsomon eturivissä ja vilkuili uusia kasvoja ympärillään. Pari vanhasta kerhosta tuttua tyttöäkin näkyi, mutta tytöt olivat tulleet Tipin jälkeen saliin eivätkä olleet huomanneet Tippiä eturivin kauimmaisella istuimella. Hän oli kyllä nostanut kätensä tervehdykseen, mutta Miia ja Inka eivät huomanneet. Nolotti, vaikka tuskin kukaan muukaan kiinnitti huomiotaan häneen ja hänen vilkutteluunsa. Kaikki näyttivät vanhemmilta, itsevarmemmilta ja kokeneemmilta esiintyjiltä kuin Tippi. Kaikilla näytti myös olevan hauskaa yhdessä. (s. 5.)

Lue yllä oleva katkelma virke kerrallaan ja kirjoita jokaisen virkkeen jälkeen, mitä Tippi voisi ajatella. Käytä repliikkiviivaa tai lainausmerkkejä ajatusäänten merkitsemiseen.

 

BOOK FACE CHALLENGE

Tutkikaa internetistä, mitä on Book Face Challenge ja tehkää oma versionne joko Tippi-kirjan kannella tai piirtämällä kirjan muiden henkilöiden kuvia.

Kuvassa on kaksi lasta, joiden ylävartalon peittää kirjan kansi.

Kuvassa on joukko lapsia, joiden kasvojen edessä on kirja.

MÄÄRITTELE JA MIETI

Mitä seuraavat sanat tarkoittavat ja miten ne liittyvät kirjan tapahtumiin?
- spektaakkeli
- elintarvikeväri
- Mitt liv
- identiteetti
- golftaputukset

 

LISTA KEINOISTA OLLA JOKU MUU

Keksi, millä keinoilla voisit yrittää vaikuttaa vanhemmalta/nuoremmalta/omituisemmalta/koiramaisemmalta tai joltain muulta? Tee lista keinoista. Jos haluat haastetta, käytä listasi jokaisessa kohdassa samaa alkukirjainta.

©Valveen sanataidekoulu 2021
Lumotut Sanat