Siirry sisältöön

Lentävä talo

Tammi 2003
LiisaKallio
GENRE
Kuvakirja
FESTIVAALIVUOSI
2019
KOHDERYHMÄ
Lapset

Riku muuttaa omakotitalosta kerrostaloon äidin ja isän kanssa. Taakse jää paras kaveri Olli, vanha rakas piha ja tutut paikat. Harmitus ja ikävä vaihtuvat pian hämmästykseen, kun Riku huomaa uuden kotinsa kohoavan korkeuksiin ja suuntaavan toisia maisemia kohti. Saman huomaa myös uusi naapuri Hamid, ja yhdessä pojat pääsevät kerrostalolennollej onnekin todella kauas. Liisa Kallion taianomainen kirja ylistää mielikuvituksen voimaa, joka sitoo lapset yhteen. Värikäs ja runsas kuvitus on yhtä aikaa maaginen ja todentuntuinen, kuten tarinakin.

Kenelle? Tarina kiehtoo takuuvarmasti pieniä leikki-ikäisiä ja sopii myös jo itse lukeville eskari-ikäisille ja pienimmille koululaisille.

KOTI MATKUSTAA

Hamid tuijotti Rikua mietteliäänä.
-Osaatko pitää salaisuuden? hän kysyi hiljaisella äänellä. Riku nyökkäsi.
-Meidän talo osaa lentää, Hamid kuiskasi. (s. 18.)

Entä jos sinunkin kotitalosi osaisi lentää? Minne lentäisit? Kerro tai kirjoita kuvaus hetkestä, jolloin kotisi on laskeutunut määränpäähänsä. Millaiseen paikkaan olet saapunut? Mitä näet, kuulet ja haistat, kun astut ovesta ulos?

POSTIKORTTI REISSUSTA

Pojat katsoivat mykistyneinä ikkunasta, kun talo viisti Kuun kivistä ja autiota pintaa. Avaruus heidän ympärillään oli pimeä ja hiljainen. Maapallo hohti pienenä ja sinisenä mustan avaruuden keskellä. Yhtäkkiä pojille tuli kova koti-ikävä. (s. 26–27.)

Millaisen postikortin Hamid ja Riku voisivat lähettää matkaltaan Kuusta? Kenelle he lähettäisivät sen? Keksi ja kirjoita poikien viesti.

Jos olet tehnyt Koti matkustaa -tehtävän, voitkirjoittaa postikortin myös omalta reissultasi.Kenelle lähettäisit sen?

©Valveen sanataidekoulu 2019
Lumotut Sanat