Siirry sisältöön

Lepakkopoika

Schildts & Söderströms 2014
Anssi Hurme ja Maija Hurme (kuv.)
GENRE
Kuvakirja
FESTIVAALIVUOSI
2016
KOHDERYHMÄ
Lapset

Mitä tapahtuu, kun aika tavallinen poika Ilmari piiloutuu verhon taakse ja pukee ylleen viitan sekä päähineen? Hänestä tulee vaarallinen Lepakkopoika, jolle kukaan ei mahda mitään! Lepakkopoika on väsymätön, hän ei tarvitse ruokaa, hän lyö vastustajansa kumoon. Mutta on Lepakkopojassa toisenlainenkin puoli, joka pääsee esiin ystävän kanssa.

Kenelle? Lepakkopoika on kuvakirja heille, jotka ovat joskus kuvitelleet olevansa aivan toisia, supersankareita! Lepakkopoika antaa luvan päästellä ja olla silti herkkä. Se on myös tarina isistä ja pojista. Päiväkoti-ja eskari-ikäiset viihtyvät sarjakuvamaisia elementtejä sisältävän tarinan parissa ja Maija Hurmeen käsintekemät eläväiset kuvitukset kiinnostavat monenikäisiä pieniä.

SUPERSANKAREITA

Mutta iltaisin kun äiti on töissä eikä isä ehdi leikkiä, Ilmari katoaa verhon taakse. Silloin hänestä tulee... LEPAKKOPOIKA. Se on todella vaarallinen.

Kuusivuotias Ilmari muuttuu verhon takana väsymättömäksi ja pelottomaksi Lepakkopojaksi, joka viihtyy varjoissa eikä tarvitse ruokaa. Ilmarin Lepakkopoika on kuin Batmanin eli Lepakkomiehen nuorempi versio. Keksi itsellesi oma supersankarihahmo, alter egosi eli toinen minäsi, joka on jollain tavalla super. Mieti millaisia erikoispiirteitä hahmolla on, mitkä ovat sen supervoimat? Kuka on sen vastustaja ja miten sinä muuntaudut superhahmoksesi? Kirjoita, kerro tai piirrä omasta superhahmostasi ja sen ominaisuuksista.

MUUTTUVIA RAKENNUKSIA

Eräänä päivänä Lepakkopoika suljetaan vankilaan. Mutta vankilassakaan kukaan ei ole turvassa Lepakkopojalta. Jos joku väittää, ettei Lepakkopoika ole oikea, tulee taistelu. Se tönii vastustajat kumoon, eikä kukaan saa sitä kiinni. “Mikä Ilmaria tänään vaivaa?”vartijat ihmettelevät. Lepakkopoika ei paljasta mitään. Yksinäisyyden linnakkeessa se suunnittelee pakoa.

Päiväkoti Koukku muuttuu Lepakkopojan vankilaksi, päiväkodin henkilökunta vartijoiksi ja toiset lapset Lepakkopojan vastustajiksi. Miten käy tavallisten rakennusten sinun supersankarihahmosi maailmassa? Muuttuuko päiväkoti, naapuritalo tai koulu kenties joksikin toiseksi? Millainen on supersankarisi koti? Kuka on supersankarisi vastustaja ja missä rakennuksessa hän mahtaa majailla? Millaisia taisteluita, pelastusoperaatioita tai muita tehtäviä hän mahtaa kohdata? Kerro, kirjoita tai piirrä

©Valveen sanataidekoulu 2016
Lumotut Sanat