Siirry sisältöön

Sinä päätät itse, Jori

Teos & Söderströms 2013
Anna Härmälä
GENRE
Kuvakirja
FESTIVAALIVUOSI
2016
KOHDERYHMÄ
Lapset

Jori on löytänyt täydellisen koirakylvyn reseptin. Hän päättää perustaa metsään koirien kylpylän. Silloin puhumaton kylpyankka puhkeaa puhumaan ja ryhtyy Jorin neuvonantajaksi. Jori kuuntelee kylpyankan neuvoja, ja hautaa oman kylpymönjänsä kellarin perukoille. Koirat saapuvat kylpylään, mutta kaikki siellä ei ole aivan koirien mieleen. Mitä tapahtuu, kun kellarista leijuu kylpylävieraiden joukkoon Jorin kylpymönjän lemu?

Kenelle? Päiväkoteihin ja alakoulun alimmille luokille. Kirja naurattaa taatusti myös aikuista.

MÖNJÄRESEPTI

Jorista on ihanaa kylpeä mönjässä. Hän valmistaa sitä itse sekoittamalla erilaisia aineksia. 2 x mätä banaani, 3 dl sukkamehua, pussillinen roskia, vähintään 30 vanhaa sientä, 1 mätä kala, ämpärillinen merilevää, 1 homejuusto.

Jorin kylpymönjässä on monenlaisia erityishajuisia ainesosia. Millaisia asioita sinun omassa iljettävässä kylpymönjässäsi kuuluisi olla? Ehkä siinä on ulkoa luonnosta löytyviä juttuja tai kenties asioita,jotka on nakattu roskikseen? Kirjoita tai kerro oman täydellisen mönjäsi resepti!

JUHLISSA

Kellarista kuuluu naurua ja onnellisia ulvahduksia. Sinulla on täällä ihan mieletön kylpylä! En ole ikinä möyrinyt näin mahtavassa mönjässä!

Jorin kylpylässä kylän koirat viettävät ikimuistoisia hetkiä leikkien ja kylpien ammeen ihanassa mönjässä. Myös hiiret ovat juhlimassa omassa kolossaan aivan Jorin kylpylän vieressä. Millaiset juhlat sinä tai lempieläimesi haluaisi järjestää? Kenet kutsuisit/eläin kutsuisi omiin juhliin? Millaiset juhlat ne ovat, avajaiset vai päättäjäiset, kenties syntymäpäivät tai tupaantuliaiset? Kirjoita tai piirrä piirrä kuva juhlista. Voit aloittaa piirtämällä paperille oman juhlapaikaksi sekä viereisen kolon ääriviivat samaan tapaan kuin kirjan kuvituksessa, ja kertoa tai piirtää oman juhlakuvauksesi siihen!

©Valveen sanataidekoulu 2016
Lumotut Sanat