Siirry sisältöön

Retkuliina rakastuu

Teos & Söderströms 2011
Annika Sandelin & Linda Bondestam
GENRE
Kuvakirja
FESTIVAALIVUOSI
2016
KOHDERYHMÄ
Lapset

Retkuliina-teoksesta tuttu, omapäinen pehmokoira Retkuliina rakastuu auttamattomasti omistajansa Petran kaverin Millan pörröpäiseen Rackham-koiraan ja karkaa kotoa tämän perään. Vaiherikas yhteiselo huikentelevaisen Rackhamin kanssa ei Retkuliinan mielestä kuitenkaan päihitä Petraa ja kotia, ja niinpä hän suuntaakin takaisin kotiin tuliaisia masussaan.

Kenelle? Annika Sandelinin kirjoittamat ja Henriikka Tavinsuomentamat hauskat riimit ja LindaBondestamintuttu värikäs laatukuvitus viehättävät pientä ja aikuistakin lukijaa. Retkuliinat sopivat luettavaksi päiväkoteihin ja alakoulun ensimmäisille luokille

KUKKIA, KUKKIA!

Rackhamissa on kyllä tyyliä,
yksi ruusukin piristää lyyliä.

Tosin kukka on kaukana purppurasta.
Se on pihistetty kukkakaupasta.

Linda Bondestam käyttää kuvituksessaan kollaasitekniikkaa. Hän leikkaa ja liimaa kuviinsa osia kiinnostavannäköisistä papereista, kankaista tai tapeteista. Tarkastelkaa Retkuliina rakastuu -kirjasta aukeamaa, jossa Rackham vierailee varkaissa kukkakaupassa. Minkälaisia värejä ja kuoseja löydätte sivulta?

Leikatkaa ja liimatkaa kartongille ryhmänne yhteinen kukkakauppa. Toimikaa Linda Bondestamin tavoin ja pyytäkää kukkakauppaanne varten sukulaisilta tai ystäviltä ylimääräisiä paperin-tai kankaanpaloja! Keksikää kukkakaupallenne yhteinen nimi ja myynnissä oleville kukille kiehtovia nimiä ja hoito-ohjeita. Nimet ja hoito-ohjeet voi liittää pieniin kyltteihin kukkien viereen.

JUHLATUNNELMISSA

Kunnes eräänä aamuna ovella makaa
sankari viluinen: Juhlitaan olan takaa!
Retkuliinalle uudet juhlahousut,
seppele päähän, siitä leviää tuoksut.
Barack pitää puheen säkenöivän:
”Saimme takaisin uskollisen ystävän!”

Kun Retkuliina palaa takaisin kotiin karkumatkaltaan, hänelle järjestetään isot juhlat! Juhlissa on kakkua, torttuja, hampurilaisia, ilmapalloja... Kaikkea, mitä onnistuneisiin juhliin tarvitaan.Millaiset juhlat sinä haluaisit järjestää? Mitä juhlissa tarjotaan ja ketä sinne kutsutaan? Montako kakkua, kuinka paljon keksejä tai popcorneja juhlissa tarjotaan, ehkä kilokaupalla hedelmiä ja monta kannullista limonadia? Kerro, piirrä ja kirjoita omien juhliesi resepti.

©Valveen sanataidekoulu 2016
Lumotut Sanat