12.06.2017
Taide-elämyksiä Unikudelmia-näyttelyssä 16.7. saakka

Unikudelmia-näyttely on kesäkuun alkuun mennessä kerännyt huikeat yli 10 000 kävijää! Unien kudelmiin voi Valvegalleriassa sukeltaa 16.7. saakka. Sen jälkeen Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikkojen 2017 tuottama näyttely lähtee kiertämään Suomea. 5.8.–2.9. osa näyttelykokonaisuudesta on esillä Galleria Oskari Jauhiaisessa Kiimingissä. Syyskaudeksi Unikudelmia siirtyy Helsingin Annantalolle ja sieltä Kotkan Merikeskus Wellamoon, jossa se on nähtävissä alkuvuodesta 2018. Lumotut sanat -sanataideviikot järjestää näyttelyssä vielä muutamia kaikille avoimia tarinatuokioita sekä näyttelyopastuksia, ja perheet ja ryhmät voivat tiedustella myös omia maksuttomia opastuksia.

Unikudelmia on näyttely suomalaisen kirjallisuuden unista ja unelmista. Näyttely kertoo yli kolmenkymmenen suomalaisen kirjan tarinoita; sen jokaisella pienellä ja suurella esineellä ja yksityiskohdalla on oma, näyttelykirjallisuudesta löytyvä tarinansa.

Unikudelmia on erityisesti lapsille ja nuorille suunniteltu elämyksellinen näyttelymaailma sekä aikuisiakin ihastuttava taidekokemus. Näyttelyssä on esillä myös mielenkiintoinen kattaus suomalaisten nykytaiteilijoiden teoksia – sen maailmassa kaikenikäiset voivat astua kirjojen kansien sisäpuolelle, unien toiseen todellisuuteen. (Anna Anttonen ja Kati Inkala)

 

Tarinatuokiot ja näyttelyopastukset:

– Oili Tannisen Nunnu-kirjaan pohjautuva tarinatuokio Unikudelmia-näyttelyssä (n. 15 min) järjestetään to 15.6. klo 18, ti 20.6. klo 11 ja to 29.6. klo 18. Tarinatuokion jälkeen on mahdollisuus jäädä myös pieneen näyttelyopastukseen, jonka kesto on n. 10–15 min. Vapaa pääsy.

– Opastettu Tähtisumua ja toisia maailmoja -kierros (n. 30 min) näyttelyssä järjestetään ti 20.6, ke 28.6., ke 5.7. ja ke 12.7. klo 18. Näyttelykierroksella pääsee kuulemaan kertomuksia näyttelykirjallisuudesta ja tutustumaan Unikudelmien nykytaideteoksiin. Vapaa pääsy.

– Näyttelyyn on mahdollista varata myös oma näyttelyopastus. Maksuttomia opastusaikoja perheille ja erilaisille ryhmille voi tiedustella numerosta p. 050 4118 193.

Lisätietoa Lumottujen sanojen verkkosivuilta.