27.10.2018
Kesäaika päättyy: KYSYMYKSIÄ KARJALASTA
Tanssisali 3

KESÄAIKA PÄÄTTYY -festivaali 26.-27.10.

Hox Company:

KYSYMYKSIÄ KARJALASTA

Nukketeatteritaiteilija Timo Väntsi pohtii sooloteoksessaan Karjalaa Suomelle kuuluneena historiallisena paikkana, ilmiönä ja utopiana sekä toisaalta Karjalasta käytyä julkista keskustelua. Kaiken rinnalla kulkee tutkimusretki omiin karjalaisiin juuriin.

Millaista Karjalassa oli ennen sotia?
Kuinka nopeasti sieltä piti lähteä?
Miten karjalaiset asutettiin uudelleen?
Miten Karjalan kysymyksestä on sanailtu aikojen kuluessa?
Ikävä Karjalaan liukenee ajan kuluessa, mutta voiko kaiho periytyä?

Kysymyksiä Karjalasta on sukellus Suomen poliittiseen lähihistoriaan, mutta samalla tekijän omaan sukuhistoriaan, ihan tavallisen evakkoperheen vaiheisiin Kannaksen Karjalasta Varsinais-Suomeen. Esitys on kertomus ihmisistä maailman myllerrysten keskellä, mutta samalla se nostaa esiin Karjala-keskustelun polttavimmat, kiistellyimmät ja absurdeimmat käänteet. Esityksen päätteeksi esiintyjä ja yleisö istahtavat haastelemaan kahvikupin ääreen.
Intiimissä teatteritilassa nukketeatteritaiteilija tuo yleisön esiin paperisen teatterimaailman, jossa Karjala on edelleen silmiemme edessä melkein kuin ennen. Esitys on sekoitus nukketeatteria, notkeaa piirrosjälkeä, tarinankerrontaa ja stand-upia. Vaikean ja monisyisen aiheen ääressä itketään ja nauretaan. Vanhaa slogania muunnellen: Karjalainen tragedia on hauskempi kuin hämäläinen komedia.

Aika: la 27.10. klo 15

Paikka: Tanssisali 3 (3. krs.)

Kesto: n. 1 h

Liput: 16/12/8 € Valveen lippumyymälä ja www.ticketmaster.fi