24.09.2016
Lotta Vaattovaara: Pikku-Liisa -runomonologi
Valvesali

Pikku-Liisa on suomalaisista runoista koostettu monologi lapsen ja äidin tarinasta aamun ensi säteistä porvarillisen hämärän läpi tähtitaivaan valaisemaan yöhön. Kertomuksen runkona ja innoittajana toimii Jukka Itkosen koskettava runo Pikku-Liisa, jonka Itkonen kirjoitti työikäisenä Alzheimerin tautiin sairastuneelle vaimolleen.

Mitä meidän ytimeemme jää, kun puhe muuttuu tuuleksi, muisti päiväperhosiksi? Kenet tuntee tai tunnistaa, kuka muuttuu muuksi, ketä ei edes huomaa? Aistit eivät pidä hetkenkään taukoa ja vaikka ulkokuori olisi puhumaton, saattaa ajatuksissa myllertää kokonainen universumi. Alzheimer on ikävä ja epäreilu sairaus, mutta se tuo mukanaan myös valtavasti rakkautta, kaipausta ja vimmaista halua muistaa ja painaa asioita ja hetkiä mieleen niin kauan kuin toinen on läsnä.

Lotta Vaattovaara luo läpikuultavan, herkän ja lämpimän tunnelman täyttäen tilan läsnäolollaan. Pikku-Liisa on aiemmin nähty Suomen Lausujain Liiton tilaisuudessa kesällä 2016.

Pikku-Liisa on Vaattovaaran toinen runomonologi. Ensimmäinen Naisen Paikka -esitys kiersi Kansallisteatterin kiertuenäyttämön ohjelmistossa sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä vuosina 2010-2011.

Pikku-Liisa Valvesalissa
pe 23.9. klo.19
la 24.9. klo. 13, 17 ja 19.

Yleisökeskustelu järjestetään kaikken paitsi viimeisen esityksen jälkeen.

Liput 13 € Valveen lippumyymälästä