29.10.2014
Talvivaara - kainuulainen scifinäytelmä
Vaara-kollektiivi

Talvivaara oli ja on kainuulainen ja suomalainen unelma työstä, toimeentulosta ja tulevaisuudesta. Minkälainen unelma Talvivaara oli? Miksi tämä upea futuristinen viritelmä meni pieleen ja syöksyi loputtomien ongelmiensa viidakkoon? Ja jos katsotaan pidemmälle, minkälainen maailman keskipiste Talvivaarasta avautuu? Esitys perustuu pariinkymmeneen haastatteluun, vierailuihin Talvivaarassa, nikkeliin ja tarinaan, jonka sankareista on tullut sen vankeja.

Esitys on toiminut myös hyvänä alustuksena ympäristöaiheisille keskustelutilaisuuksille. Työryhmä osallistuu ja antaa mielellään vinkkejä esitysten yhteydessä järjestettäviin tilaisuuksiin.
Ohjaus ja dramatisointi: Veikko Leinonen
Haastattelut: Työryhmä
Näyttelijät: Hanna‐Mari Hotta, Panu Huotari, Elsa Lankinen, Pekka Moilanen, Kimmo Penttilä, Toivo Peppanen ja Mari Pitkänen

Vaara‐kollektiivi on uusi pohjoiseen perustettu esittävän taiteen kollektiivi ja vapaa ammattiteatteri, jonka juuret ovat Kajaanissa. Ryhmä on aloittanut toimintansa tammikuussa 2014. Vaaran jäseniin kuuluu 21 teatterin ja esittävän taiteen ammattilaisista, joiden työhistoriassa on kajaanilaisen teatterikulttuurin väkevä kädenjälki.

Kesto 2h 20 min sisältää väliajan.

Ke 29.10. klo 19.00, Valvesali

Liput 20/15 € Valveen lippumyymälästä, avoinna ke - su klo 12 - 19