07.11.2017-10.11.2017
Flow Productions esittää: [mute]
Valvesali

Pirjo Yli-Maunulan ja Titta Courtin teos kahdelle tanssijalle ja kahdelle lapselle käsittelee vaikenemista, mykkyyttä. [mute] on tutkielma konfliktin välttämisestä, häpeästä, kasvojen menetyksestä ja tuntemattoman uhasta. [mute]:n puhumattomuus on tunteiden kätkemistä ja elämistä tulivuoren varjossa: tiedetään, että purkaus tapahtuu ennemmin tai myöhemmin, mutta käyttäydytään kuin niin ei koskaan kävisi.

[mute] on toteutettu kahdella miehityksellä. Vaikka teoksen rakenne on sama, kahden esiintyjäparin teot, liike ja ilmaisu vaihtelevat. Esiintyjäparien toteuttamien esitysten erot voivat näin ollen olla huomattavat.

Tekijöilleen tuttuun tapaan aihetta käsitellään surrealismin, absurdismin ja mustan huumorin valossa. Riskinotto ja siekailemattomuus ovat teoksen ehdottomia lähtökohtia myös lapsiesiintyjien kohdalla.

“Lapsi on viisas,” sanoo tanssija-koreografi, taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunula. “Aikuinen lukee tapahtumia elämässä aiemman kokemuksensa kautta, lapsella on suorempi alitajuinen ja ei-rationaalinen yhteys asioihin.”

Hiljaisuus ja purkaus, muistaminen ja unohtaminen, ihminen ja eläin ovat tärkeitä sanapareja [mute]:n prosessissa. Vanha sanonta, “vaikeneminen on kultaa” näyttäytyy erityisen ironisessa valossa [mute]:n maailmassa.

koreografia ja tanssi: Titta Court / Pirjo Yli-Maunula
lapsitanssija: Pinja Palosaari / tba
valosuunnittelu: Jukka Huitila
sävellys: Aake Otsala ja George Bandoek
äänellinen ohjaus: Aake Otsala
puvustus ja lavastus: Heidi Kesti
teosteksti ja making of -kuvat: Janne-Pekka Manninen
ennakkokuvat: Pekka Mäkinen

Aika: la 4.11. klo 19 (ensi-ilta), su 5.11. klo 16, ti 7.11., ke 8.11., to 9.11. ja pe 10.11. klo 19.00
Paikka: Valvesali
Liput: 20/15 € Valveen lippumyymälästä ja www.ticketmaster.fi

 

Lisätietoja: www.flowprod.fi