13.09.2019
OUDANCE-festivaali: KORPPI JA KELLO & PUNAINEN NAINEN
Valvesali

KORPPI JA KELLO


Korppi ja kello -teos on kunnianosoitus 30-luvun flamencon avantgardisteille ja pohjautuu Roni Martinin vuonna 2010 ilmestyneen soololevyn samannimiseen kappaleeseen.
Teos palkittiin Madridin Certamen de Coreografía de Danza Española y Flamencossa joulukuussa 2012 parhaasta soolokoreografiasta, musiikista ja puvustuksesta, kun kilpailun historiassa myönnettiin ykköspalkintoja ensimmäistä kertaa ulkomaiselle ryhmälle.


Kesto: 14 min

PUNAINEN NAINEN

Compañía Kaari & Roni Martinin Punainen nainen täydentää Kaari Martinin tanssiman, Roni Martinin runoihin ja musiikkiin pohjautuvan trilogian, jonka muut osat ovat Korppi ja kello ja Kaksi unta yhdessä.
Punainen nainen on mustanpuhuva sielunmessu, jossa elämän rajallisuus on yhtä aikaa lamaannuttava ja absurdi voima. Vahvan omakohtaisessa teoksessa Martinit poimivat käyttöönsä flamencon rytmiikan ja muotokielen höystäen sitä omilla näkemyksillään sekä valjastavat käyttöönsä modernin musiikin ja nykytaiteen rajattomuuden.
Martinien lisäksi lavalla nähdään ryhmän pitkäaikainen luottotaiteilija, elokuvasävellyksistään tunnettu viulisti Sanna Salmenkallio.

Kesto: 24 min


Aika: pe 13.9. klo 19

Paikka: Valvesali

Yhteiskesto: 45 min, esityksen jälkeen yleisökeskustelu

Liput: 15/12 € Valveen lippumyymälä ja www.ticketmaster.fi


Esityksessä käy Kaikukortti (paikkoja rajoitetusti).