01.07.2010-31.07.2010
Hildegard Projekt

23.6. – 8.8.2010

Gabriele Regiert, Hildegard Skowasch, Maik Scheermann, Minna Kangasmaa, Petra Tödter, Renate Neuser, susannebritz + Tuomo Kangasmaa

Valvegalleria, Rantagalleria, Kummigalleria

Kulttuuritalo Valve
Hallituskatu 7, Oulu

Avoinna:
24.6. klo 10–16
25.–27.6. suljettu
28.6.–1.8. ma-pe klo 10–20
2.-8.8. ma-su 10–20

Galleria 5
Hallituskatu 5, Oulu

Avoinna:
ke-pe klo 12–18
la-su klo 12–16
25.–27.6. suljettu

Näyttelyn lopettajaiset - finissage sunnuntaina 8.8. klo 16 Rantagalleriassa

Broken TV live-esitys Kummigalleriassa

Taiteilijatapaamiset:
23.6. klo 16 ja 6.8. klo 18 sekä 7.8. klo 14. Tapaamiset järjestetään suomeksi ja saksaksi yhteistyössä Oulun Suomi-Saksa-yhdistyksen kanssa. Näyttelyn päätöspäivänä 8.8. klo 16.00 vietetään berliiniläiseen tapaan näyttelyn lopettajaisia - finissage, jossa esiintyy Tuomo Kangasmaan videoteoksessa mukana oleva Broken TV.

Näyttelyyn ja tapahtumiin on vapaa pääsy. Näyttelyn järjestävät Kulttuuritalo Valve, Pohjoinen valokuvakeskus ry, PROTO ry ja Oulun Taiteilijaseura 63 ry yhteistyössä Hildegard Projekt:n kanssa.

Hildegard projekt rantautui berliinistä ouluun

 “Kokonaisuus on enemmän kuin osien summa”, sen tiesi jo Aristoteles ja tämän osoittaa selkeästi myös laaja, neljään galleriaan levittäytyvä Hildegard Projekt – näyttely Oulussa tänä kesänä.

Kahdeksan taiteilijaa Saksasta ja Suomesta kokoavat yhteisnäyttelyn, joka on esillä 23.6. - 8.8.2010 Valvegalleriassa, Pohjoisen valokuvakeskuksen Rantagalleriassa ja Kummigalleriassa sekä Galleria 5:ssä, kaikki samassa korttelissa Kulttuuritalo Valveen yhteydessä Oulun keskustassa.

Hildegard Projekt ei ole vain yksi näyttely, vaan se on taideprojekti ja näyttelyiden ketju.

Taiteilijat Gabriele Regiert, Hildegard Skowasch, Maik Scheermann, Minna Kangasmaa, Petra Tödter, Renate Neuser ja susannebritz muodostavat omaperäisessä näyttelykonseptissaan teoksistaan uuden moniulotteisen kuvatilan, joka avaa nähtäväksi laajan kirjon tämän hetken taidetta: veistoksia, installaatioita, videoita, valokuvia ja piirroksia.

Hildegard Projekt kutsuu myös taiteilijavieraita. Tässä näyttelyssä on mukana oululainen media- ja videotaiteilija Tuomo Kangasmaa, joka myös työskentelee kollektiivisesti. Kummigalleriassa esillä oleva videoteos “This Side of Paradise” on puolen tunnin mittainen tallenne Broken TV -bändin harjoituksista. Bändin kitaristin Timo Sipilän ja rumpalin Toni Ohtosen kanssa Tuomo Kangasmaa soittaa eri lähteistä tulevaa videokuvaa alkeellisilla välineillä samalla tallentaen bändin esiintymistä videolle. Teokset muodostuvat instrumenttien, tietokoneella tuotettujen äänien ja videokuvan välisestä improvisaatiosta.

Hildegard Projekt sai alkunsa Berliinissä vuonna 2008. Samassa työhuonekollektiivissa työskennelleiden taiteilijoiden kesken syntyi ajatus vuorovaikutuksellisesta taideprojektista, jossa he käyttävät materiaalina omia teoksiaan rakentaen niistä paikkasidonnaisen yhteistaideteoksen. Jokaisen yksittäisen teoksen asettelu tietylle paikalle vaatii taiteilijoilta vuorovaikutusta tilassa ja tuloksellista dialogia. Teosten erilaiset lähestymistavat, esteettiset lähtökohdat, käsitykset, materiaalivalinnat ja yksilölliset sisällölliset painotukset kohtaavat monitasoisesti, sulautuvat toisiinsa, luovat kontrasteja, täydentävät ja vahvistavat toisiaan. Oman ulottuvuuden tuo valo, joka luo yhteyttä, rajaa, nostaa esille tai jättää varjoon. Syntyneeseen uuteen yhteistaideteokseen avautuu useita tarttumiskohteita ja uudenlaisia tulkintatapoja. Hildegard Projekt kutsuu pohtimaan kontrolloimattomuutta ja järjestystä, maailmaa näyttämönä, mutta myös osana kollektiivista ja yksilöllistä kuvakieltä.

Lisätietoja:

www.pohjoinenvalokuvakeskus.fi

www.arthouse.oulu.net/galleria5/

www.hildegard-projekt.de