04.03.2017-23.04.2017
Life on The Move - elämä liikkeellä
Pohjoinen valokuvakeskus

Life on The Move – elämä liikkeellä antaa ajankohtaiselle turvapaikanhakija- ja pakolaiskysymykselle uudenlaiset kasvot. Näyttely ja siihen liittyvä keskustelusarja nostavat esille yhtäältä muuttoliikkeen monimuotoisuuden ja toisaalta liikkumisen luonnollisena osana elämää, ei pelkästään pakolaisuuteen kytkeytyvänä kysymyksenä. Liikkuminen ja muuttaminen paikasta toiseen on elämän edellytys niin ihmisille kuin muille eläimille sekä kasveille.

Life on the Move – elämä liikkeellä on osa  Art Transit North -verkoston yhteistyötä. Verkoston tavoitteena on pohjoisen taiteen ja taiteilijoiden tunnetuksi tekeminen, taiteen rajat ylittävä yhteistyö sekä taiteen saavutettavuuden vahvistaminen pohjoisessa.

Taiteilijat: Kristin Tårnes, Jet Pascua, Nogr-taiteilijapari Nadia Degtyareva ja Nick Degtyarevi, Knutte Wester, Pilar de Burgos, taiteilijapari Rainio & Roberts ja Heikki Willamo 

Näyttelyn yhteydessä järjestetään keskustelutilaisuuksien sarja. Keskusteluissa käsitellään muuttoliikettä ja siihen liittyviä ilmiöitä eri näkökulmista. Keskustelutilaisuudet järjestetään torstaisin Pohjoisen valokuvakeskuksen galleriassa klo 18 alkaen.

16.3. Heikki Willamo: Eläimen kohtaaminen
30.3. Riku Paavola / SubZero Group: SubZero Interventions 
6.4. Panu Orell
20.4. Lassi Kalleinen : Kauniit ja rohkeat, harmittomat ja haitalliset - 
Vieraslajiretoriikkaa, ja vähän lajilyriikkaa

 

www.photonorth.fi