19.02.2012
Tatsia, janssia ja siili
Risto Järvenpää & Soiva Siili Duo

Soivan Siilin kaverit Valveella-konserttisarjassa

su 19.2. klo 13.00, Valvesali

Liput 8 € Valveen lippumyymälästä

Risto Järvenpää on Oulun kevyen musiikin raskassarjalainen ja oululaisen lastenmusiikin peruspilari. Riston ensimmäinen lastenmusiikkilevy, Tatsia ja Janssia lapsille, ilmestyi v. 1993. Risto yhtyeineen esiintyi ahkerasti. Pian Tatsia ja Janssia kuunneltiin ja laulettiin kaikissa Oulun lapsiperheissä. Riston Tatsia ja Janssia -orkesterissa nähtiin ja kuultiin usein myös Lampelan Markuksen säkkipilliä. Risto järjestää vuosittain elokuista huippusuosittua Lasten jatsit -tapahtumaa Ainolan puistossa.

Risto Järvenpää on ammatilliselta peruskoulutukseltaan lastentarhanopettaja. Kasvatuksellinen pohja sekä kenties osa laulujen aineksista löytyy Ristolta ja Soivan Siilin kaksikolta samasta lähteestä, päiväkodista. Musiikkikasvatukselliset peruslähtökohdat Risto ammentaa Orff-pedagogiikasta. Risto onkin myös arvostettu musiikkipedagogi. Hän on toiminut jo pitkään opetustehtävissä Oulun seudun ammattikorkeakoulussa. Risto on ollut myös kysytty luennoitsija Suomen rajojen ulkopuolellakin.

Risto Järvenpään musiikillisesti ja pedagogisesti innostava musiikki teki vaikutuksen Kyöstiin ja Markukseen. Voi hyvinkin olla, että ilman Riston esimerkkiä ja oppeja Soivaa Siiliä ei olisi syntynyt ollenkaan.

Tatsia, janssia ja siili -kaverikonsertissa Risto, Kyösti ja Markus esiintyvät ensimmäistä kertaa triona. Nallet tallustaa Mököpeikon pesäkoloon – tallusta sinäkin.

Soivan Siilin sivuille