Valokuvaprojektin työryhmä

Valokuvauksen ohjaus: Janne Körkkö

Janne Körkkö on oululainen valokuvaaja, jota kiinnostaa kuvaamisessa ennen kaikkea mahdollisuus luoda monenlaisia tarinoita.
"Esimerkiksi tulen kuvaaminen on hienoa, koska se on hyvin kaunis elementti! Kuvan rakentamisessa ei ole juurikaan rajoituksia. Ehkä juuri se onkin mielenkiintoisinta, mutta myös haastavinta, koska kehittely vaatii usein aikaa", Körkkö kertoo.
Körkköä kiinnostaa myös dokumentaarinen kuvaaminen: mielenkiintoisten ja ohikiitävien hetkien pysäyttäminen.
"Kun katselee linssin läpi, se antaa mahdollisuuden olla hieman erilainen ihminen. Silloin on mahdollisuus mennä tilanteisiin, joihin ei välttämättä hakeutuisi muuten."


www.jannekorkko.com

Tulitaide: Liekkiryhmä Tulikukka
 

Liekkiryhmä Tulikukka on kesällä 2010 perustettu Suomen pohjoisin esiintyvien tulitaiteilijoiden ryhmä, joka toimii yli 40 innokkaan artistin voimin Oulusta, Tampereelta, Helsingistä ja Etelä-Espanjasta käsin. Tulikukka on nuoreen ikäänsä nähden ehtinyt jo paljon, sillä tulikukkalaisia on näkynyt mm. Von Hertzen Brothersin sekä Bajo Ceron musiikkivideoilla, Ilosaarirockissa, Qstockissa ja yli sadassa pienemmässä tapahtumassa. Tulikukan ideaan kuuluvat olennaisesti myös kesäisin pyörivät ilmaiset puistojamit, sillä liekkiryhmän yksi tavoitteista on tehdä tulitaiteesta jokaiselle kiinnostuneelle mahdollista tukien siten mm. nuorten syrjäytymistä ehkäisevää toimintaa. Tulikukka järjestää esitysten lisäksi myös työpajoja tilauksesta.

Katutaideprojektissa Myllytullin kuvataideluokkalaisten kanssa nämä vapaat tulitaiteilijat ovat päässeet jälleen toteuttamaan missiotaan ja kokemaan turvallista elävän tulen huumaa ja onnistumisen elämyksiä yhdessä nuorten kanssa.

Tänä talvena Tulikukka keikkailee vähemmän ja keskittyy toimintansa ja taiteilijoidensa kehittämiseen enemmän

www.tulikukka.net

Valokuvaus: Myllytullin koulun 9-luokkalaisia

Maria Muilu, Juuli Heikkala, Hanna-Kaisa Metsävainio, Victoria Wong, Veera Mahlakaarto,Viivi Mahlakaarto, Leevi Hietala, Kirsi Ylikorkala, Ronja Valasma, Pinja-Tuulia Junkkari, Teija Tulinen, Sara Rundelin, Jenna Lopakka
Opettajat: Terttu Kanninen ja Marja-Liisa Kaltila

Graafikko: Paula Kluukeri, kulttuuritalo Valve
paulakluukeri@gmail.com

Tuottaja: kulttuuritalo Valve
Katri Tenetz ja Hilkka Haaga
etunimi.sukunimi@ouka.fi

Projektin hallinnointi: Oulun kaupungin kulttuuri- ja tapahtumayksikkö
Olli Rantala, olli.rantala@ouka.fi