04.11.2010
Shank
Vinokino 2010

Simon Pearce ym.  Iso-Britannia 2009  94 min  K15

   

Bristolin huonokuntoisten lähiöiden brutaali todellisuus: teinit antavat niin kutsutun happy slappingin (kännykällä kuvattava väkivaltainen hyökkäys) satunnaisesti kaduilla tapaamilleen homomiehille ja -pojille. Jengin jäsen Cal kamppailee oman homoseksuaalisuutensa kanssa ja yrittää tukahduttaa taipumuksensa. Hän piilottaa tosiasiat tovereiltaan ja sopii internetissä panotapaamisia tuntemattomien miesten kanssa. Asiat saavat uuden suunnan, kun Cal ihastuu yhteen jengin uhreista. Tapahtumat johtavat lopulta siihen, että Cal löytää itsensä kahden maailman välistä: toisella puolella on jengi, josta hänet suljettiin pois, toisella yläluokkaisempi, homouden suhteen avoin maailma, johon hän ei tunne kuuluvansa.

Tämä raaka brittielokuva ei säästä katsojaa, vaan näyttää seksin ja väkivallan suorasukaisesti. Elokuvan reunat kuitenkin pehmenevät, kun yllättäviä tunteita ilmaantuu sinne, mikä aiemmin vaikutti kylmältä ja karulta.

Nuoret näyttelijät vakuuttavat voimakkailla roolisuorituksillaan. Etenkin Calia näyttelevä Wayne Virgo ilmentää uskottavasti koko hahmonsa läpikäymää tunneskaalaa tämän etsiessä identiteettiään.

To 4.11. klo 20, elokuvateatteri Studio

Liput 7 €, SETA:n jäsenkortilla 4 €

Vinokinon sivuille