Timo Harju

 
Olen työskennellyt vuodesta 2007 lähtien kolmiossa, jonka kulmat muodostuvat sanataideohjauksesta, yhteisötaiteesta ja kirjojen kirjoittamisesta. (Valmistuin 2010 Turun yliopistosta myös historianopettajaksi, mutta sitä en ehtinyt tehdä ennen kuin unelmani työllistymisestä taiteilijana osoittautui välillä ylityöllistäväksikin.) Sanataideohjaajana olen ollut erityisesti nuorten kanssa.
 
Yhteisötaiteilijana olen kirjoittanut suoraan ihmisille ja heidän kanssaan eri sosiaalialan laitoksissa, kuten vanhainkodeissa, sairaaloissa ja vankiloissa. Esikoisrunokokoelmani Kastelimme heitä runsaasti kahvilla (ntamo 2009) perustui siviilipalvelusvuoteeni Luolavuoren vanhainkodin osastolla A10. Minä harrastan kontakti-improvisaatiotanssia.
 
Tahdon mahdollistaa turvallisia tilanteita, joissa ihmiset voivat kirjoittaa itsestään ja toisistaan, itselleen ja toisilleen. He osaavat kyllä kirjoittaa sen, mikä heille tekee hyvää. Toisinaan se on vapauttavaa leikkimistä ja keksimistä, aikuisillekin. Innostun vahingossa kaikenikäisten puheesta ja sanoista. Tässä hankkeessa minulle on tärkeää uuden löytäminen yhdessä kuriirien, toisten alojen taiteilijoiden ja vielä tuntemattomien vastaantulijoiden kanssa. Muutin Ouluun heinäkuun 2012 lopussa. Hiljaisen romaaninkirjoitustalven jälkeen tämä on minulle alku.
 
Kotonani elää neljä ihmeellistä lasta (kuusi, neljä, kaksi ja puoli vuotta) ja puolisoni. Jos en meinaa pysyä pystyssä, sanon itselleni, että rakkaudella mennään.