Riimikissa karkuteillä -näyttelyn taiteilijat

KAROLIINA PERTAMO

(s. 1971)
on yksi viime vuosien kiinnostavimpia lastenkirjakuvittajia. Pertamo on opiskellut kuvataiteita sekä Suomessa että Ranskassa. Pertamon ensimmäiset kuvitustyöt ilmestyivät vuonna 2010 ja viimeisten vuosien aikana hän on työskennellyt esimerkiksi kirjailija Mila Teräksen, Katri Tapolan, Hannele Huovin sekä monien muiden kanssa.

Karoliina Pertamon ja Mila Teräksen kuvakirja Olga orava ja metsän salaisuus on yksi vuoden 2014 Finlandia Junior -ehdokkaista. Helmikuussa 2014 Ruotsalaisen kirjallisuuden seura (SLS) palkitsi Annika Sandelinin ja Karoliina Pertamon kirjasta Råttan Bettan och masken Baudelaire. Sama kirja oli myös Pohjoismaiden neuvoston lasten ja nuorten kirjapalkintoehdokkaana.

Pertamon rehevä ja rikas värimaailma miellyttää sekä lapsia että aikuisia. Kuvien luonnollinen harmonia tuo rauhaa ja railakkaat värit iloa ja runsautta kirjojen sivuille.

Karoliina Pertamon blogi Kuvia lehdillä tästä linkistä...

ANNIKA NYKÄNEN
Annika Nykänen on koulutukseltaan medianomi ja työskentelee Taide- ja mediapajan työvalmentajana. Viiden lapsen äidin rakkaimpana harrastuksena on ollut vuodesta 2008 alkaen uniikkien lastenvaatteiden ompelu ja suuren suosion saaneen MuttuRalla–käsityöblogin pitäminen.

Annika Nykäsen blogi Mutturalla tästä linkistä...

PIIPA TOIVONEN
Taiteen parissa monipuolisesti työskentelevä haminalainen Piipa Toivonen on koulutukseltaan animaatio-ohjaaja. Hän on tehnyt animaatioelokuvia, rakentanut lavasteita ja nukkeja teatteriesityksiin, työskennellyt mainosalalla ja kuvataidekasvattajana.

JOHANNA SNELLMAN
Kuvataiteilijaksi Pekka Halosen akatemiasta vuonna 2002 valmistunut Johanna Snellman opettaa akvarellimaalausta Espoon työväenopistossa sekä opiskelee parhaillaan kasvatustieteitä Helsingin yliopistossa. Ompeleminen ja askarteleminen on tullut osaksi hänen elämäänsä erityisesti lasten syntymän myötä, samoin lastenkirjallisuus.