Sanataideviikkojen avajaiset

Ke 24.4. klo 17.15–19
Paikka: kahvila Minttu ja Valvegalleria

Lukuaalto klo 17.15–17.30
Lukeva ihminen on kaunis! Lukuaalto on hiljainen performanssi kaikille kirjojen ystäville. Ota mukaan suosikkikirjasi, etsi oma paikkasi kahvila Mintusta ja nauti kirjan kertomasta vartin verran.

Festivaalin ja Saareen-näyttelyn avaus klo 17.30
Lumotut sanat avaa laulullaan valloittavan Värttinän naissolistit! Avajaistunnelmissa juhlitaan seitsemänsien sanataideviikkojen saapumista sekä Saareen-näyttelyn paluuta kotikonnuilleen.

Opastettu näyttelykierros Saareen-näyttelyssä klo 18
Saareen-näyttely aukeaa vaikuttavasti, kun oppaiksi yleisölle lähtevät Saaren näyttelysuunnittelija Antti Tenetz sekä lavastaja Petri Haapakoski. Kierroksen aikana selviää, miten Saareen sai alkunsa ja rakentui kymmenien taiteilijoiden työn tuloksista.

Sanataiteellisia työpajoja klo 18
Tule piipahtamaan Valveen ala-aulaan ja kahvila Minttuun avautuviin sanataiteellisiin työpajoihin. Luvassa on saarten ja vesien tunnelmaa, kertomisen iloa ja tekemisen riemua.

Tahvo ja Bella -nukketeatteriesityksen kantaesitys klo 18.30
Nukketeatteri Akseli Klonk saa Saareen-näyttelyn myrskyn kouriin, kun Tahvon ja Bellan vauhdikas tarina astuu ulos kansistaan nukketeatterisovituksena. Kantaesityksen kunniavieraaksi saapuu alkuperäisteoksen tekijä, kirjailija Tapani Bagge.
liput: 7 euroa
kesto: 30 min.
yli 2-vuotiaille