Avajaisviikon lauantai 12.5.

Lounasluento: FT, tutkija Luobbal Sámmol Sámmol Ánte (Ante Aikio): Staaloa taajottamassa - mytologia saamelaisessa lastenkirjallisuudessa

la 12.5. klo 12.15 - 13.15, Kahvila Minttu

 kuva: Kristiina Louhi 

Vauvan vaaka - runo- ja musiikkimatinea vauvoille (alle 1-vuotiaille)

la 12.5. klo 13 ja 14, Valvesali
Liput: 12 € (vauva ja lähiaikuinen), 7 €/hlö Valveen lippumyymälästä

Hannele Huovi, runot
Soili Perkiö, musiikki

Vauvan vaaka -runoteos on vauvaperheiden kestosuosikki. Runomatineassa Hannele Huovin iki-ihanat runot pääsevät valloittavaan lentoon Soili Perkiön sävellysten myötä.

Vauvalla on vaaka,
sillä se punnitsee
mitä se tahtoo tehdä
ja mitä se ei tee.

Yhdessä kupissa on tähdet,
toisessa kupissa on kuu,
kun maailmalle lähdet,
kaikki onnistuu

Hannele Huovi

 

Tarinataikoja ja livistäviä loitsuja - tarinamatka Antero Vipusen aarrearkku -näyttelyssä

la 12.5. klo 15:30, kesto: 45 min (+ kehruupaja n. 30 min)

Kuka on mystinen Murru? Mitä jos taivaalta tipahtaisi tähti? Millaista on tarujen Pohjolassa? Mikä on Sampo tai Tursas? Millainen on karhun tai lohikäärmeen syntytarina? Kuka mahtaa olla syreenin haltija?

Matkan aluksi kuullaan ja nähdään tarinatuokio, joka perustuu Kirsti Luovan kirjoittamaan Vellamo, veden tyttö -kuvakirjaan. Näyttelyssä kuullaan myös Kalevalan kertomuksia ja tarinoita haltijoista ja metsän hengistä sekä keksitään omia loitsuja. Tarinamatkan jälkeen voi osallistua Tuulen haltijan kehruupajaan.

 

Kanteleen kyydissä -lastenkonsertti

la 12.5. klo 17 (kesto 45 min)

Paikka: Valvesali

Liput: 7 €/hlö

Kanteleen kyydissä on Eppu Nuotion käsikirjoittama ja ohjaama vauhdikas seikkailu, jossa yleisö pääsee osallistumaan tarinan kulkuun laulamalla ja soittamalla kanteleita aivan uudella tavalla. Seikkailu vie mitä kummallisimpiin paikkoihin ja erikoisiin tunnelmiin, ja sinne meitä johdattavat rytmitaiturit Vilma Timonen (sävellys, kantele, laulu), Milla Viljamaa (piano, harmooni, melodica), Ilkka Heinonen (kontrabasso, jouhikko), Tuomas Timonen (rummut, lyömäsoittimet) ja Johanna Elovaara (koreografia ja tanssi).

 

Ennen konserttia yleisöllä on mahdollisuus osallistua musisointihetkeen, jonka aikana tutustutaan matkaa vauhdittaviin kanteleensoittovinkkeihin. Ota oma kantele mukaan ja tule paikalle jo klo 16.45.