Lasten ja nuorten sanataideviikot Oulussa 24.4.–9.6.2013

Tervetuloa tarinoiden saareen

Olipa kerran vene. Oli vedenalinen täynnä outoa väkeään ja kadonneita aarteitaan. Oli huokaava sumu, sitkeästi tietä johdattava majakka ja horisontissa siintävä maankamara. Olipa kerran matka Saareen.

Lumotut sanat tuo suomalaiset meri-, vesi- ja saarikertomukset kulttuuritalo Valveelle, kun suursuosion saanut Saareen-näyttely palaa kiertueeltaan hetkeksi kotikonnuilleen. Festivaalikeväässä Saareen rantautuu uusia kirjoja ja taideteoksia uusine tarinoineen. Näyttely on avoinna yleisölle koko festivaaliajan, huhtikuun lopulta kesäkuulle.

Lumotut sanat -sanataideviikot
9.5. - 11.6.2012

Tervetuloa myyttien ja muinaisten tarinoiden pariin. Kuudetta kertaa järjestettävä sanataidetapahtuma tarjoilee kuukauden ajan kirjallisuuden iloa. Tänä vuonna festivaali kietoutuu muinaisten tarinoiden ja ikiaikaisen runouden ympärille. Sanataideviikkojen ajaksi Valvegallerian valloittaa elämyksellinen näyttely Antero Vipusen aarrearkku. Näyttely sopii kaikenikäisille ja se tarjoaa monenlaista näettävää ja koettavaa.

Tutustu käsiohjelmaan! Voit myös hakea Valveen virastomestareilta paperiversion ohjelmasta.

Antero Vipusen aarrearkku on kokonainen kalevalainen aistimaailma, jossa pääsee tutustumaan Kalevalan paikkoihin ja henkilöihin. Näyttelyssä voi pistäytyä Pohjolaan, kurkistaa Tuonelaan sekä soitella hauenleukakanteletta. Tämän kutkuttelevan maailman on luonut työryhmä Papu Pirtola, Taina Pailos, Paula Maunu, Kirsti Kauhanen ja Janne Inkeroinen. Tuotanto Lastenkulttuurikeskus Rulla (Tampere) ja Lastenkulttuurikeskus Lastu (Lapinlahti).

Sanataidepajoissa tutustutaan perinteisten Kalevalan tarinoiden lisäksi myös nykykirjallisuuden kertomuksiin, joista on löydettävissä kansanrunouden ja ikiaikaisen tarinaperinteemme siemeniä. Kirjailijavieraiksi saapuvat Arja Puikkonen ja Sari Peltoniemi.

Näyttelyssä tarjotaan päiväkodeille, kouluille ja oppilaitoksille päivittäin tarinamatkoja ja sanataideseikkailuita 15.5. – 1.6.2012. Tarkka työpajatarjotin lähetetään kouluihin ja päiväkoteihin huhtikuussa. Koko sanataideviikkojen ajan sunnuntait ovat sanataidesunnuntaita, jolloin Antero Vipusen aarrearkku -näyttelyssä järjestetään lapsiperheille monenlaisia sanataiteellisia työpajoja. Varaa ryhmällesi tarinamatka puhelimitse numerosta 044 703 7546.

Lasten ja nuorten kanssa työskenteleville henkilöille suunnattuun Luovaa pöytäteatteria -koulutukseen voit ilmoittautua tästä.

Tervetuloa!

PS: Pääset kurkistamaan Antero Vipsen aarrearkku -näyttelyyn tästä!


 
Avajaisviikon päiväkohtaiset ohjelmat:Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan aikaisempiin festivaaliohjelmiin.

 

Lumotut sanat 2007 │ Lumotut sanat 2008Lumotut sanat 2009Lumotut sanat 2010 │ Lumotut sanat 2011