Kaija Hinkula, kuvataiteilija (AMK)

Ominta alaani on taiteen tekeminen maalauksen eri keinoin. Maalaamisessa koen tärkeäksi oman persoonallisen ilmaisun ja kuvakielen luomisen ja eteenpäin kehittämisen. Omat maalaukseni koostuvat väreistä sekä eri välinein levylle rakennetuista abstrakteista pinnoista. Maalaukseni saavat kimmokkeensa usein luonnosta, mutta pyrin jättämään tilaa myös katsojan omalle näkemiselle ja kokemiselle.

Omassa taiteellisessa työssäni olen huomannut tärkeäksi myös kokeilun merkityksen ja uuden löytämisen ilon. Avoin mieli ja seikkailuhenki maalausprosessissa auttavat pääsemään odottamattomiinkin lopputuloksiin. Maalauksen haasteena koenkin sen, kuinka parhaiten yhdistää vanha ja hyväksi kuljettu tie uusiin polkuihin.

Vapaa-aikanani matkustan paljon: uusien paikkojen ja kulttuurien näkeminen  ja kokeminen on antoisaa ja auttaa ymmärtämään suurempia kokonaisuuksia. Lentokenttien ja juna-asemien ohella olen viim eaikoina löytänyt itsestäni myös hevostytön ja jatkanut lapsuuteni harrastusta hevosten parissa  - myös reissatessa parhaat maisemat näkyvät hevosen selästä!

 Tutustu Kaijan työpajoihin tästä linkistä!