Luova luokka -mediakasvatusseminaari

LUOVA LUOKKA -SEMINAARI 16.11.2017

Virtuaalitodellisuutta ja muita mediakasvatuksen ilmiöitä 

Oulun kaupunginkirjasto
Pakkalan sali, Kaarlenväylä 3

Tilaisuus on maksuton

Alustukset: klo 9.00–12.00 Oulun kaupunginkirjasto, Pakkalan sali 
Työpajat: klo 13.00–16.00 Kulttuuritalo Valve, Oulun kaupunginkirjasto, Tiedekeskus Tietomaa

Luova luokka -seminaarin ohjelmassa kuullaan uusimmat kuulumiset mediakasvatuskentältä ja tavataan mielenkiintoisia alan ammattilaisia. Ohjelmassa on aamupäivän puheenvuorojen lisäksi käytännönläheisiä työpajoja, joissa tutustutaan tarkemmin päivän teemoihin.

Seminaarin yhtenä teemana on virtuaali- ja lisätty todellisuus, jotka tulevat olemaan lähivuosina keskeisiä trendejä opetuksessa. Seminaarissa tuodaan esille kuinka niitä voidaan hyödyntää opetuksen, nuorisotyön ja terveyden edistämisessä.

Tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön asiantuntija Matleena Laakso avaa VR- ja AR-teemaa lisätyn todellisuuden osalta. YMCA Finlandin Kim Härkönen puolestaan opastaa virtuaalitodellisuuden saloihin. Keinoälyn ja virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksista kertoo MeKiwi Oy:n Jani Kaipainen

Seminaarissa on mukana myös perinteisempiä opetusteknologioita. Yle:n Uutisluokan mediatoimittaja Jukka Koski kertoo miten Yle Triplet -palvelu muuttaa päivän uutiset oppimateriaaliksi puhelimella tai tablet-laitteella. Elokuvakasvattaja Kaisa Kukkolan puheenvuorossa ja työpajassa on mahdollisuus päivittää omia valmiuksia kriittiseen analyysiin, kykyä katsoa elokuvaa taiteena sekä lisätä tietoa elokuvan kielestä ja tekniikoista.

Seminaarissa julkaistaan Valveen elokuvakoulun ja Koulujen elokuvaviikko -tapahtuman Kaupunkisinfonia-kartta. Verkossa olevalle Suomen kartalle on mahdollisuus kuvata videoita siitä, miltä satavuotias Suomi näyttää. Kaupunkisinfonia-kartta on osa Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa.

Seminaari tarjoaa virikkeitä ja sisältöjä perusasteen koulujen ja lukioiden sekä nuorisotyön ja kirjastoalan media- ja taidekasvatukseen sekä opetushenkilöstön täydennyskoulutukseen. Kaikki mediakasvatuksesta kiinnostuneet henkilöt ovat tervetulleita osallistumaan seminaaripäivän antiin.

Voit osallistua koko päivälle tai vaihtoehtoisesti joko aamupäivän luennoille tai iltapäivän työpajoihin.

Seminaari on osallistujille maksuton.

Ilmoittaudu seminaariin tästä.

Seminaarin kuvaus ja ohjelma pdf-muodossa löytyy tästä.

Luova luokka-seminaarin tuottaa kulttuuritalo Valve ja Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.