Luova luokka -mediakasvatusseminaari

Mitä kuuluu mediakasvatus?
Keskiviikkona 16.11.2016 klo 8.30 - 16.00

Alustukset klo 9.00–12.00 Oulun kaupunginkirjasto, Pakkalan sali
Työpajat klo 13.00–16.00 kulttuuritalo Valveella ja Pakkalan salissa

Luova luokka -seminaarin mediakasvatusteemaisessa ohjelmassa kuullaan uusimmat kuulumiset mediakasvatuskentältä ja tavataan mielenkiintoisia alan ammattilaisia. Ohjelmassa on perinteiseen tapaan tarjolla käytännönläheisiä työpajoja, joissa tutustutaan erilaisiin mediakasvatuksellisiin menetelmiin.

Seminaarin teemana on elokuvakasvatus ja uudet opetussuunnitelmat. Seminaarissa esitellään kokeilevia, tutkivia ja toiminnallisia työtapoja, jotka hyödyntävät oppilaiden uteliaisuutta, mielikuvitusta ja kekseliäisyyttä osana oppimista. 

Mediapedagogi Ismo Kiesiläinen kertoo Kamerakynän pedagogiikasta, jonka avulla elokuvaa voidaan yhdistää kaikkiin oppiaineisiin. Koulukino ry:n Marjo Kovanen esittelee erilaisia tapoja toteuttaa opetussuunnitelman laaja-alaisia osaamiskokonaisuuksia elokuvan avulla.  KAVI:n Kirsi Raitaranta käy läpi Elokuvapolku-verkkopalvelua, missä koulut voivat katsoa elokuvia ja tutkia elokuvakerronnan eri osa-alueita. Valveen elokuvakoulun Tommi Nevala julkistaa kouluille Kaupunkisinfonia-työpajamallin, joka toteutetaan eri puolilla Pohjois-Pohjanmaata vuonna 2017 osana Suomen itsenäisyyden  juhlavuoden Suomi100 -hanketta.

Seminaarin kansainvälisenä elokuvantekijävieraana on unkarilainen Robert Pejó ja Katalin Szy, joiden elokuva Mancs - Paw (2015) nähdään Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin ohjelmistossa sekä seminaarin työpajassa. Työpajoja ovat ohjaamassa myös muut aamupäivän puheenvuorojen pitäjät. 

Seminaari tarjoaa virikkeitä ja sisältöjä perusasteen koulujen ja lukioiden media- ja taidekasvatukseen sekä opetushenkilöstön täydennyskoulutukseen. Kaikki mediakasvatuksesta kiinnostuneet henkilöt ovat tervetulleita osallistumaan seminaaripäivän antiin.

Voit osallistua koko päivälle tai vaihtoehtoisesti joko aamupäivän luennoille tai iltapäivän työpajoihin.

Seminaari on osallistujille maksuton.

Tutustu seminaarin ohjelmaan.

Ilmoittaudu seminaariin.

Lataa seminaarin ohjelma PDF-versiona.

 

Lisätiedot:
Tommi Nevala
tuottaja, Valveen elokuvakoulu
044 703 7547
etunimi.sukunimi@ouka.fi

Luova luokka 2016 -seminaarin tuottaa kulttuuritalo Valve ja Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali, lastenkulttuurikeskusten verkosto ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.