Luova luokka -mediakasvatusseminaari

 

LUOVA LUOKKA -SEMINAARI 16.11.2017

Oulun kaupunginkirjasto 
Pakkalan sali, Kaarlenväylä 3

Tilaisuus on maksuton

Alustukset klo 9.00–12.00 Oulun kaupunginkirjasto, Pakkalan sali 
Työpajat klo 13.00–16.00 Kulttuuritalo Valve ja Oulun kaupunginkirjasto

Luova luokka -seminaarin ohjelmassa kuullaan uusimmat kuulumiset mediakasvatuskentältä ja tavataan mielenkiintoisia alan ammattilaisia. Ohjelmassa on aamupäivän puheenvuorojen lisäksi käytännönläheisiä työpajoja, joissa tutustutaan tarkemmin päivän teemoihin.

Seminaarin yhtenä teemana on virtuaali- ja lisätty todellisuus, jotka tulevat olemaan lähivuosina keskeisiä trendejä opetuksessa. Seminaarissa tuodaan esille kuinka niitä voidaan hyödyntää opetuksen, nuorisotyön ja terveyden edistämisessä.

Tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön asiantuntija Matleena Laakso avaa VR- ja AR-teemaa lisätyn todellisuuden osalta. YMCA Finlandin Kim Härkönen puolestaan opastaa virtuaalitodellisuuden saloihin. Seminaarissa on mukana myös perinteisempiä opetusteknologioita. Yle:n Uutisluokan mediatoimittaja Jukka Koski kertoo miten Yle Triplet -palvelu muuttaa päivän uutiset oppimateriaaliksi puhelimella tai tablet-laitteella. Elokuvakasvatuksen ilosanomaa on jaossa Kaisa Kukkolan puheenvuorossa ja työpajassa, joissa on mahdollisuus päivittää omia valmiuksia kriittiseen analyysiin, kykyä katsoa elokuvaa taiteena sekä lisätä tietoa elokuvan kielestä ja tekniikoista.

Seminaarissa julkaistaan Valveen elokuvakoulun ja Koulujen elokuvaviikko -tapahtuman Kaupunkisinfonia-kartta. Verkossa olevalle Suomen kartalle on mahdollisuus kuvata videoita siitä, miltä satavuotias Suomi näyttää. Kaupunkisinfonia-kartta on osa Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa.

Seminaari tarjoaa virikkeitä ja sisältöjä perusasteen koulujen ja lukioiden sekä nuorisotyön ja kirjastoalan media- ja taidekasvatukseen sekä opetushenkilöstön täydennyskoulutukseen. Kaikki mediakasvatuksesta kiinnostuneet henkilöt ovat tervetulleita osallistumaan seminaaripäivän antiin.

Voit osallistua koko päivälle tai vaihtoehtoisesti joko aamupäivän luennoille tai iltapäivän työpajoihin.

Seminaari on osallistujille maksuton.

 

Lisätiedot:
Tommi Nevala
tuottaja, Valveen elokuvakoulu
044 703 7547
etunimi.sukunimi@ouka.fi

Luova luokka-seminaarin tuottaa kulttuuritalo Valve ja Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.