Siirry sisältöön

Tietoa koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta

Päivitämme tälle sivulle tietoa koronavirustilanteen aiheuttamista poikkeusjärjestelyistä kulttuuritalo Valveen asiakkaille ja tapahtumakävijöille. 

Information in English >>


Päivitetty 1.4.2021

Kulttuuritalo Valve on suljettu yleisöltä 18.4. saakka

Oulun kaupungin antamat koronaan liittyvät rajoitukset ja suositukset jatkuvat 18.4.2021 saakka. Päätöksen mukaisesti myös kulttuuritalo Valve on suljettu yleisöltä 18.4. saakka.

Voimassa olevat koronarajoitukset sekä tietoa Oulun kaupungin johtoryhmän ja hyvinvointilautakunnan linjauksista löydät sivulta ouka.fi/korona.

Alle 18-vuotiaiden harrastusryhmiin liittyviä tiloja on aiemmin avattu Valveella yhdessä tilojen vakiokäyttäjien kanssa, ja sovitut lasten ja nuorten ryhmäharrastukset voivat jatkua toistaiseksi.

Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja tiedotamme mahdollisista muutoksista verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissa.

 


Yhteystiedot

Valveella asiaa seuraavat ja tilanteesta tiedottavat Arja Huotari, Pauliina Eronen ja Timo Pirttimaa. Olethan yhteydessä heihin, jos sinulla on kysyttävää.

Arja Huotari, kulttuuritalon johtaja, arja.a.huotari(at)ouka.fi, 044 703 7510
Pauliina Eronen, tuotantopäällikkö, pauliina.eronen(at)ouka.fi, 044 703 7545
Timo Pirttimaa, turvallisuusvastaava, timo.pirttimaa(at)ouka.fi, 044 703 7521

 


Tiedotearkisto

 

11.11.2020
Valve on avoinna yleisölle – toiminnassa huomioidaan poikkeustilanne

Kulttuuritalo Valve on avoinna ma–pe klo 8–22 ja la–su klo 10–22. Ajankohtaisista tapahtumista löydät tietoa tapahtumakalenteristamme etusivulla.

Asiakkaamme ja henkilökuntamme ovat meille tärkeitä, ja Valveen toimintaan ja tilojen käyttöön on tehty muutoksia huomioiden koronavirustilanteeseen liittyvät turva- ja hygieniaohjeet. Päivitämme ohjeistusta tälle sivulle tilanteen mukaan. Tutustuthan siis oheisiin ohjeisiin sekä tiloja ja palveluja koskeviin tietoihin ennen vierailuasi, kiitos.

Lämpimästi tervetuloa taloon ja tapahtumiimme!

Muistathan noudattaa yleisiä turva- ja hygieniaohjeita Valveella vieraillessa:

  • Ethän tule Valveelle oireisena
  • Pidä turvavälit 1–2 metriä
  • Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
  • Yski nenäliinaan tai hihaan
  • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Oulun kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa yli 15-vuotiaille. Suositus on tässä vaiheessa voimassa 3.12. saakka. Lue lisää Oulun kaupungin tiedotteesta.

Lisätietoa näistä linkeistä:
Oulun kaupungin ajankohtainen ohje ryhmämuotoiseen harrastamiseen >>
Pohjois-Pohjanmaan koronavirustilanne, suositukset ja rajoitukset >>
THL:n suositus kasvomaskin käytöstä >>

Huomaathan, että kulttuuritalo Valveen tiloissa tilaisuuksia järjestävät monet eri toimijat. Tutustuthan tarvittaessa turvallisuusohjeisiin ja poikkeusjärjestelyihin myös tilaisuuden järjestäjän omilla sivuilla.

 

Tietoa tiloista ja palveluista (19.11.2020)

Valveen Lippumyymälä
Valveen Lippumyymälä on avoinna ke–pe klo 16–19, la–su klo 15–19, tiistaina puoli tuntia ennen näytöstä. Lippumyymälän tavoittaa puhelimitse numerosta 08 5584 7575. Toivomme, että ostat liput ennakkoon, jolloin myymälään ei synny jonoa. Lippuja voi ostaa myös Ticketmasterin verkkokaupasta www.ticketmaster.fi. Emme toistaiseksi ota vastaan käteistä Lippumyymälässä.

Virastomestaripalvelut
Virastomestaripalvelut ovat käytettävissä talon aukioloaikoina. Virastomestarin tavoittaa numerosta 044 703 7501. Toivomme, että vältät tarpeetonta fyysistä asiointia neuvontapisteellä. Emme toistaiseksi ota vastaan käteistä neuvontapisteellä.

Elokuvateatteri Studio
Elokuvateatteri Studion ohjelmisto on käynnistynyt elokuussa. Katso ohjelma Oulun elokuvakeskuksen sivuilta. Studion 45 paikasta on marraskuussa käytössä enintään 20 istuinpaikkaa. Jätäthän vähintään metrin välin seuraavaan katsojaan, saman seurueen jäsenet voivat istua vierekkäin. Henkilökunta avaa salin 15 min ennen näytöstä, jotta jonoja ei synny. Kokonaisuudessaan Oulun elokuvakeskuksen Studion turvallisuusohje löytyy linkin takaa.

Oulun elokuvakeskuksen kirjasto, 2.kerros
Elokuvakirjasto on avoinna arkisin ma–pe klo 9–17. Tarvittaessa elokuvakirjaston asiakasmäärää rajoitetaan.

Valvesali
Valvesalin marraskuun yleisötilaisuuksissa salin 178 yleisöpaikasta on käytössä enintään 50 paikkaa. Katsomo on käytössä numeroituna tai numeroimattomana. Jos numeroidut paikat ovat käytössä, istuthan lipussasi lukevalle paikalle. Jos lipussasi ei ole paikkanumeroa, henkilökunta ohjaa yleisön istumaan katsomoon niin, että turvavälit toteutuvat seurueiden välillä. Henkilökunta avaa salin 15 min ennen näytöstä, jotta aulaan ei synny ruuhkaa.

Huomaathan, että Valvesalissa tilaisuuksia järjestävät monet eri toimijat. Tarkistathan tarvittaessa turvallisuusohjeet myös tilaisuuden järjestäjän omilta sivuilta.

Valvenäyttämö
Valvenäyttämön marraskuun yleisötilaisuuksissa salin 46 yleisöpaikasta on käytössä enintään 20 paikkaa. Katsomo on käytössä numeroimattomana, henkilökunta ohjaa yleisön istumaan katsomoon niin, että turvavälit toteutuvat seurueiden välillä. Henkilökunta avaa salin 10 min ennen näytöstä, jotta aulaan ei synny ruuhkaa.

Valveen galleriat
Valveen galleriat ovat avoinna joka päivä klo 10–20. Gallerioissa on opasteita muistuttamassa turvaväleistä ja gallerioiden yleisömäärää seurataan.

Turun Sarjakuvakauppa
Turun Sarjakuvakauppa on avoinna ke–pe klo 12–18. 
Kaupassa voi asioida toistaiseksi max. 3 hlöä samaan aikaan.

Tanssisalit 1–3
Valveen tanssisalien käyttöön syyskaudella 2020 on tullut muutoksia, joilla pyritään ehkäisemään mm. jonojen syntymistä ja eri ryhmien kohtaamista koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen aikana. Tanssisaleja koskevaan ohjeeseen (pdf) voi tutustua tarvittaessa etukäteen. Tanssisalien tiedustelut ja varaukset: Valveen virastomestarit.

Kädentaitojen tila Kantti
Valveen kädentaitojen tilan käyttöön syyskaudella 2020 on tullut muutoksia, joilla pyritään ehkäisemään mm. jonojen syntymistä ja eri ryhmien kohtaamista koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen aikana. Kädentaitojen tila Kanttia koskevaan ohjeeseen (pdf) voi tutustua tarvittaessa etukäteen. Tilan tiedustelut ja varaukset: Valveen virastomestarit.

Valveen Kokoushuone
Valveen Kokoushuoneen käyttöön syyskaudella 2020 on tullut muutoksia, joilla pyritään ehkäisemään mm. jonojen syntymistä ja eri ryhmien kohtaamista koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen aikana. Kokoushuonetta koskevaan ohjeeseen (pdf) voi tutustua tarvittaessa etukäteen. Kokoushuoneen tiedustelut ja varaukset: Valveen virastomestarit.

Kahvila H2O Konstila 

H2O Konstila on väliaikaisesti suljettu 16.11. alkaen ja avautuu taas mahdollisimman pian. Seuraathan tiedotusta myös H2O:n omilla sivuilla.

H2O Konstilassa noudatetaan annettuja ohjeistuksia ja kiinnitetään erityistä huomiota hygienian tasoon sekä keittiössä että asiakastiloissa. Käsidesiä on saatavilla useissa pisteissä ympäri kahvilaa, mm. kassa- ja lounaslinjaston molemmissa päissä. Käsienpesumahdollisuus löytyy alakerran wc-tiloista. Kahvila suosittelee lähimaksua aina kun se on mahdollista. Lisää tietoa saat tarvittaessa kahvila H2O Konstilan henkilökunnalta sekä H2O:n omien sivujen kautta.

 


22.5.2020
Kulttuuritalo Valveen galleriat, Sarjakuvakauppa ja tanssisalit avautuvat 1.6.

Kulttuuritalot voivat hallituksen linjausten mukaisesti avata ovensa kesäkuussa. Kulttuuritalo Valveen galleriat avautuvat maanantaina 1.6. ja ovat avoinna perjantaihin 26.6. saakka ma–pe klo 13–20. Myös Valveen katutasossa toimiva Turun Sarjakuvakauppa on avoinna tuona aikana ti–pe klo 13–18. Hallituskatu 5:ssä sijaitseva Taidelainaamo ja -myymälä ARTo on avoinna 2.6.–18.6. ti–to klo 12–18.

Valveen tiloista tanssisalit 2 ja 3 ovat varattavissa kesäkuussa arkipäivisin klo 13–20. Muut tilat ovat varattavissa tämänhetkisen tiedon mukaan 3.8. alkaen. Kulttuuritalo Valve on kesätauolla suljettuna yleisöltä 27.6.–2.8.

Noudatamme THL:n ja OKM:n ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä.

Muistathan noudattaa yleisiä hygienia- ja turvaohjeita Valveella vieraillessa:
- Tiloihin ei saa tulla, jos on sairastumiseen viittaavia oireita
- Pidä turvavälit 2 metriä
- Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
- Yski nenäliinaan tai hihaan
- Tarpeetonta kokoontumista ryhmiin tulee välttää

Huomioithan myös:
Riskiryhmään kuuluvien suositellaan epidemian aikana välttämään lähikontakteja, eikä yleisötilaisuuksiin, yleisiin kokoontumisiin tai julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista voida siten suositella. Jos osallistuminen on välttämätöntä, tulee turvaetäisyyksiä ja hygieniasuosituksia noudattaa.

Valveen virastomestarin tavoittaa puhelimitse toukokuussa ma–pe klo 8–15 ja kesäkuussa talon aukioloaikoina.

 


17.3.2020
Ohjeet lippujen palauttamiseen maalis–toukokuun tapahtumien osalta on nyt päivitetty lipunpalautussivulle >>

 


13.3.2020 klo 14 
Kulttuuritalo Valveen yleisötapahtumat perutaan ja talo suljetaan määräajaksi

Oulun kaupungin johtoryhmä kokoontui perjantaina 13.3. ja päätti, että kaikki kaupungin järjestämät tapahtumat, vieraanvaraisuudet ja tilaisuudet, jotka eivät ole välttämättömiä, perutaan toukokuun loppuun asti koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi (linkki Oulun kaupungin uutiseen). Linjaus perustuu Valtioneuvoston 12.3. antamiin suosituksiin ja koskee myös kulttuuritalo Valveen tiloja ja tapahtumia.

Kulttuuritalo Valveen maalis–toukokuun yleisötapahtumat ja esitykset on peruttu, ja talo suljetaan väliaikaisesti yleisöltä 13.3. klo 19. Tämänhetkisen tiedon mukaan talo on suljettuna toukokuun loppuun saakka.

Tiedotimme jo aiemmin, että Valveen tuottama harrastustoiminta on peruttu kevätkauden osalta. Harrastusryhmille ja talon toimijoille tiedotetaan tilanteesta erikseen.

Seuraamme tilannetta ja viranomaisten tiedottamista aktiivisesti ja tiedotamme verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissa mahdollisista muutoksista tarpeen ja tilanteen mukaan.