Tietoa koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta

Tämä on päivittyvä sivu, johon kokoamme tietoa kulttuuritalo Valveen asiakkaille ja tapahtumakävijöille. 

Information in English >>


26.6.2020

Valve sulkee ovensa kesätauon ajaksi 27.6.–2.8. ja avautuu jälleen 3.8. alkaen

Valve avautuu kesätauon jälkeen maanantaina 3.8. ja on avoinna ma–pe klo 8–22 ja la–su klo 10–22. Osasta elokuun näyttelyitä löydät jo tietoa Valveen tapahtumakalenterista etusivullamme. Lisää syyskauden ohjelmistoa päivitämme kalenteriin kesätauon jälkeen.

Asiakkaamme ja henkilökuntamme ovat meille tärkeitä, ja Valveen toimintaan ja tilojen käyttöön on tehty muutoksia huomioiden tämänhetkiset koronavirustilanteeseen liittyvät turva- ja hygieniaohjeet. Olemme suunnitelleet elokuun toimintaa noudattaen THL:n ja OKM:n ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä. Päivitämme suunnitelmaa tälle sivulle tilanteen mukaan. Tutustuthan siis oheisiin ohjeisiin sekä tiloja ja palveluja koskeviin tietoihin ennen vierailuasi, kiitos.

Toivotamme asiakkaillemme levollista kesää – ja lämpimästi tervetuloa taloon elokuussa!

Muistathan noudattaa yleisiä turva- ja hygieniaohjeita Valveella vieraillessa:
- Ethän tule Valveelle oireisena
- Pidä turvavälit 1–2 metriä
- Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
- Yski nenäliinaan tai hihaan

Tietoa tiloista ja palveluista (26.6.2020)

Valveen Lippumyymälä
Valveen Lippumyymälä on elokuussa avoinna 4.8. alkaen ke–pe klo 17–19, la–su klo 15–19, tiistaina puoli tuntia ennen näytöstä. Lippumyymälän tavoittaa 4.8. alkaen puhelimitse numerosta 08 5584 7575. Toivomme, että ostat liput ennakkoon, jolloin myymälään ei synny jonoa. Lippuja voi ostaa myös Ticketmasterin verkkokaupasta www.ticketmaster.fi. Emme toistaiseksi ota vastaa käteistä Lippumyymälässä.

Virastomestaripalvelut
Virastomestaripalvelut ovat käytettävissä talon aukioloaikoina. Virastomestarin tavoittaa 3.8. alkaen numerosta 044 703 7501. Toivomme, että vältät tarpeetonta fyysistä asiointia neuvontapisteellä. Emme toistaiseksi ota vastaa käteistä neuvontapisteellä.

Elokuvateatteri Studio
Elokuvateatteri Studion ohjelmisto käynnistyy 4.8. Katso ohjelma Oulun elokuvakeskuksen sivuilta.
Studion 45 paikasta on elokuussa käytössä 9 istuinpaikkaa. Jätäthän vähintään kahden istuimen välin seuraavaan katsojaan, saman seurueen jäsenet voivat istua vierekkäin. Henkilökunta avaa salin 15 min ennen näytöstä, jotta jonoja ei synny. Kokonaisuudessaan Oulun elokuvakeskuksen Studion turvallisuusohje löytyy linkin takaa.

Oulun elokuvakeskuksen kirjasto, 2.kerros:
Elokuvakirjasto avautuu ma 10.8. ja on avoinna arkisin ma–pe klo 9–17. Tarvittaessa elokuvakirjaston asiakasmäärää rajoitetaan.

Valvesali
Valvesalin elokuun yleisötilaisuuksissa salin 178 yleisöpaikasta on käytössä 41 paikkaa, joista 1 on pyörätuolipaikka. Vain numeroidut paikat katsomossa ovat käytössä, istuthan lipussasi lukevalle paikalle. Henkilökunta avaa salin 15 min ennen näytöstä, jotta aulaan ei synny ruuhkaa.

Valveen galleriat
Valveen galleriat ovat avoinna joka päivä klo 10–20. Gallerioissa on opasteita muistuttamassa turvaväleistä ja gallerioiden yleisömäärää seurataan.

Tanssisalit 1–3:
Tanssisalit ovat varattavissa 3.8. lähtien.
Valveen tanssisalien käyttöön elokuussa on tullut muutoksia, joilla pyritään ehkäisemään mm. jonojen syntymistä ja eri ryhmien kohtaamista koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen aikana. Ohjeeseen (pdf) voi tutustua tarvittaessa etukäteen.

Turun Sarjakuvakauppa
Turun Sarjakuvakauppa avautuu viikolla 32, tarkemmista aukioloajoista tiedotetaan myöhemmin.
Kaupassa voi asioida toistaiseksi max. 3 hlöä samaan aikaan.

Emme tee tällä hetkellä uusia varauksia Valveen Konstilaan, Sarjakuvaluokkaan tai Kokoushuoneeseen. Tarkistamme tilannetta uudelleen elokuun alussa.

 


22.5.2020
Kulttuuritalo Valveen galleriat, Sarjakuvakauppa ja tanssisalit avautuvat 1.6.

Kulttuuritalot voivat hallituksen linjausten mukaisesti avata ovensa kesäkuussa. Kulttuuritalo Valveen galleriat avautuvat maanantaina 1.6. ja ovat avoinna perjantaihin 26.6. saakka ma–pe klo 13–20. Myös Valveen katutasossa toimiva Turun Sarjakuvakauppa on avoinna tuona aikana ti–pe klo 13–18. Hallituskatu 5:ssä sijaitseva Taidelainaamo ja -myymälä ARTo on avoinna 2.6.–18.6. ti–to klo 12–18.

Valveen tiloista tanssisalit 2 ja 3 ovat varattavissa kesäkuussa arkipäivisin klo 13–20. Muut tilat ovat varattavissa tämänhetkisen tiedon mukaan 3.8. alkaen. Kulttuuritalo Valve on kesätauolla suljettuna yleisöltä 27.6.–2.8.

Noudatamme THL:n ja OKM:n ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä.

Muistathan noudattaa yleisiä hygienia- ja turvaohjeita Valveella vieraillessa:
- Tiloihin ei saa tulla, jos on sairastumiseen viittaavia oireita
- Pidä turvavälit 2 metriä
- Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
- Yski nenäliinaan tai hihaan
- Tarpeetonta kokoontumista ryhmiin tulee välttää

Huomioithan myös:
Riskiryhmään kuuluvien suositellaan epidemian aikana välttämään lähikontakteja, eikä yleisötilaisuuksiin, yleisiin kokoontumisiin tai julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista voida siten suositella. Jos osallistuminen on välttämätöntä, tulee turvaetäisyyksiä ja hygieniasuosituksia noudattaa.

Valveen virastomestarin tavoittaa puhelimitse toukokuussa ma–pe klo 8–15 ja kesäkuussa talon aukioloaikoina.

 


17.3.2020
Ohjeet lippujen palauttamiseen maalis–toukokuun tapahtumien osalta on nyt päivitetty lipunpalautussivulle >>

 


13.3.2020 klo 14 
Kulttuuritalo Valveen yleisötapahtumat perutaan ja talo suljetaan määräajaksi

Oulun kaupungin johtoryhmä kokoontui perjantaina 13.3. ja päätti, että kaikki kaupungin järjestämät tapahtumat, vieraanvaraisuudet ja tilaisuudet, jotka eivät ole välttämättömiä, perutaan toukokuun loppuun asti koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi (linkki Oulun kaupungin uutiseen). Linjaus perustuu Valtioneuvoston 12.3. antamiin suosituksiin ja koskee myös kulttuuritalo Valveen tiloja ja tapahtumia.

Kulttuuritalo Valveen maalis–toukokuun yleisötapahtumat ja esitykset on peruttu, ja talo suljetaan väliaikaisesti yleisöltä 13.3. klo 19. Tämänhetkisen tiedon mukaan talo on suljettuna toukokuun loppuun saakka.

Tiedotimme jo aiemmin, että Valveen tuottama harrastustoiminta on peruttu kevätkauden osalta. Harrastusryhmille ja talon toimijoille tiedotetaan tilanteesta erikseen.

Seuraamme tilannetta ja viranomaisten tiedottamista aktiivisesti ja tiedotamme verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissa mahdollisista muutoksista tarpeen ja tilanteen mukaan.

 


Valveella asiaa seuraavat ja tilanteesta tiedottavat Arja Huotari, Pauliina Eronen ja Timo Pirttimaa. Olethan yhteydessä heihin, jos sinulla on kysyttävää.

Arja Huotari, kulttuuritalon johtaja, arja.a.huotari(at)ouka.fi, 044 703 7510
Timo Pirttimaa, turvallisuusvastaava, timo.pirttimaa(at)ouka.fi, 044 703 7521
Pauliina Eronen, tuotantopäällikkö, pauliina.eronen(at)ouka.fi, 044 703 7545