Siirry sisältöön
17.12.2020

Taidetestaajat jatkuu – kasiluokkalaisille taide-elämyksiä myös lukuvuonna 2021–2022

Taidetestaajat vie kahdeksasluokkalaisia korkealaatuisten taide-elämysten pariin myös lukuvuonna 2021–2022. Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden jatkavat toiminnan tukemista, ja myös eduskunta on 11.12. myöntänyt sille 1,4 miljoonan euron jatkorahoituksen. Taidetestaajat-toimintaa koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

”Olemme todella tyytyväisiä, että pääsemme jatkossakin tarjoamaan kahdeksasluokkalaisille taidekokemuksia”, kiteyttää Taidetestaajien hankepäällikkö Joonas Keskinen Suomen lastenkulttuurikeskusten liitosta. Vuonna 2017 alkanut Suomen historian suurin nuorten kulttuurihanke on vuosittain vienyt noin 60 000 kahdeksasluokkalaista opettajineen muun muassa oopperan, kuvataiteen ja teatterin pariin.

”Suomen Kulttuurirahasto on vahvasti sitoutunut jatkamaan käynnistämäänsä toimintaa seuraavinakin lukuvuosina. On äärettömän myönteistä, että vaikeana aikana myös valtio jatkaa omaa tukeaan. Tavoitteen tulisi edelleen olla, että tämä alueellisesti ja sosiaalisesti tasa-arvoinen kulttuurikasvatuksen muoto vakiintuu osaksi suomalaista peruskoulua. Ensi lukuvuonna Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden lisäävät omaa tukeaan, jotta taidetestaus voi toteutua niin laajasti kuin se koronaepidemian oloissa on mahdollista”, kertoo Suomen Kulttuurirahaston yliasiamies Antti Arjava.

Joonas Keskisen mukaan epidemia on jo muuttanut suunnitelmia kuluvana lukuvuonna: ”Korona-aika on haastanut myös meitä, mutta tiimillä on ollut tahto ja kyky järjestää mahdollisimman paljon taidevierailuja turvallisesti ja suosituksia noudattaen. Yli 11 000 kahdeksasluokkalaista on päässyt syksyn aikana kokemaan muun muassa teatteria, sirkusta ja näyttelyvierailuja omalla lähialueellaan. Koulut ovat kiittäneet, kun vierailuja on pystytty tarjoamaan oppilaille myös tällaisessa poikkeuksellisessa tilanteessa.” --

Taidetestaajien uusien vierailukohteiden haku on avoinna joulu-tammikuussa. Koulut ilmoittautuvat mukaan tammi-helmikuussa 2021.

Tiedote kokonaisuudessaan ePressissä linkin takana >>

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501