Siirry sisältöön
26.10.2020

Olet tässä -projekti järjestää arkeologiakävelyn pe 30.10.

Olet tässä -projektin arkeologinen kävely järjestetään Pikisaaressa perjantaina 30.10.2020 kello 14. Kokoontuminen Art Hub Pikisaaressa, osoitteessa Pikisaarentie 8. Tervetuloa!

Kierros lähtee liikkeelle Art Hub Pikisaaresta. Kävelyllä tohtorikoulutettava Marika Hyttinen Oulun yliopiston Humanistisen tiedekunnan Arkeologian yksiköstä kertoo Pikisaaren arkeologisista kaivauksista ja tutkimuksista. Lopuksi palaamme Art Hub Pikisaaren, jossa tarjolla teetä ja mahdollisuus keskustella Marika Hyttisen väitöskirjatutkimuksesta, joka käsittelee Oulun Pikisaaren pikiruukkiyhteisön maailmankuvaa ja sen muutosta arkeologisesta näkökulmasta varhaismodernina aikana noin 1650–1880.

Marika Hyttinen: ”Tutkin materiaalisen kulttuurin sekä myös arkistolähteiden kautta esiteollisen ruukkiyhteisön arkea ja sen järjestäytymistä sekä sitä miten yhteisön ymmärrys ympäröivästä maailmasta muuttui globalisoituvassa maailmassa 'perinteisestä' ja luontosidonnaisesta käsityksestä kohti modernia ja luonnontieteellistä maailmankuvaa. Hyödynnän työssäni materiaalisen muistin teoreettisia lähtökohtia.”

Lisätietoa Art Hub Pikisaaren Facebook-sivulta.

Minna ja Tuomo Kangasmaan Olet tässä -projekti on osa Oulun kaupungin ja Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Kaupunginosataiteilija-kokeiluhanketta, jota koordinoidaan kulttuuritalo Valveella.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501