Siirry sisältöön
08.10.2020

Koulujen elokuvaviikkoa vietti yli 180 000 lasta ja nuorta ympäri Suomen!

Oulun lastenkulttuurikeskukseen kuuluvan Valveen elokuvakoulun kehittämää ja koordinoimaa valtakunnallista Koulujen elokuvaviikkoa vietettiin tänä vuonna 28.9.–4.10.2020. Koulujen elokuvaviikko on elokuvan teemaviikko 0.–9. luokille. Koko elokuvaviikon sisältö on kouluille tarjolla maksutta osoitteesta www.elokuvaviikko.fi.

Kuudetta kertaa järjestetyllä elokuvaviikolla tutustuttiin monipuolisesti elokuvataiteeseen ja -kulttuuriin. Oppilaat eri puolilla Suomea tekivät omia elokuvia ja opiskelivat tuttuja oppiaineita elokuvan kielellä. Jopa yli 180 000 lasta ja nuorta katseli elokuvaviikon ohjelmistossa olevia elokuvia verkon välityksellä omissa koululuokissaan!

“Yksi oppilas tuli vielä tunnin jälkeen kiittämään elokuvasta”

Elokuvaviikon ohjelmistossa oli muun muassa kotimaisia ja eurooppalaisia lasten- ja nuortenelokuvia, lyhytelokuvia ja lasten ja nuorten itse tekemiä elokuvia. Opettajilta saadun palautteen perusteella elokuvia katseltiin hiljaisuudessa ja ne herättivät luokissa keskustelua. Tarkoin valitut elokuvat käsittelivät muun muassa kiusaamista, ystävyyttä, lapsen sisäistä maailmaa, satuja, vakavaa sairautta ja kuolemaa.

Elokuvaviikko tuo elokuvan pedagogisen potentiaalin esiin kouluissa ja näyttää, että elokuva voi olla muutakin, kuin viihdettä.
– Meillä on sellainen ”vaatimaton” tavoite, että jokainen lapsi ja nuori Suomessa saisi laadukasta elokuvakasvatusta, heillä on siihen oikeus. Teemaviikko on oiva tapa saada opettajat tarttumaan elokuvakasvatukseen, tiivistää elokuvaviikon koordinaattori Minea Taivalaho.

Elokuvaviikko jatkuu!

Alakouluille suunnatut elokuvat Lumikuningatar ja Iris ovat katsottavissa elokuvaviikon jälkeen huhtikuun 2021 loppuun asti ja Sininen tiikeri 20.10.2020 saakka. Elokuvaviikon sivusto on käytettävissä ympäri vuoden. Ensi vuonna elokuvaviikkoa vietetään 4.–10.10.2021.

Viikon vastuuorganisaatio on Oulun lastenkulttuurikeskuksessa toimiva Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) Elokuvapolku, Koulukino ry, IhmeFilmi ry ja CinEd-hanke, Finlandssvenskt filmcentrumin ja Walhalla ry:n Filmkamraten, Mediakasvatuskeskus Metka, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto sekä Espoo Ciné ja Wrap!-hanke. Elokuvaviikkoa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki. 

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501