Siirry sisältöön
07.09.2020

Yhteisöllinen Olet tässä -taideprojekti tutkii Pikisaaren nykyisyyttä ja historiaa

Minna ja Tuomo Kangasmaa aloittavat Oulun kaupungin kaupunginosataiteilija -hankkeessa yli vuoden mittaisen yhteisöllisen taideprojektin, joka toteutetaan Pikisaaressa yhdessä asukkaiden ja alueella vaikuttavien toimijoiden kanssa. Projektin ensimmäinen tapahtumapäivä on ma 21.9.

Olet tässä -projekti on taiteellinen tutkimus Pikisaaren kaupunginosasta, sen nykyisyydestä ja historiasta. Projektin myötä Pikisaaren kaupunginosasta valmistuu yhteistaideteoksena taiteilijakirja, joka tulee esille näyttelyyn projektin lopuksi.

– Olet tässä -projekti käsittelee ihmisen toimintaa osana fyysistä, sosiaalista ja kulttuurista ympäristöä. Kantavana ajatuksena on osallistujien henkilökohtainen suhde ympäristöönsä; tutkimuskohteena ovat niin yksilölle, perheelle kuin paikallisyhteisöllekin merkitykselliset paikat, tapahtumat ja tarinat, Minna ja Tuomo Kangasmaa kuvailevat.

Projekti alkaa tässä kuussa ja kestää joulukuuhun 2021 saakka. Sen aikana järjestetään joka kuukausi kaksi tapahtumapäivää. Ensimmäinen tapahtumapäivä ja kokoontuminen on maanantaina 21.9. klo 18 osoitteessa Pikisaarentie 8. Ohjelmassa on projektin alkuinfo, jonka jälkeen jalkaudutaan Pikisaareen ja vieraillaan Oulu Urban Culturen kulttuurilaboratoriossa. Seuraava tapahtuma on maanantaina 5.10. klo 18, jolloin vierailukohteena on Merimiehenkotimuseo.

Olet tässä -projektin toteutuspaikka on Art Hub Pikisaari (Pikisaarentie 8), joka on Minna ja Tuomo Kangasmaan ylläpitämä uusi taiteen projektitila Pikisaaressa.

Olet tässä -projekti on osa Oulun kaupungin ja Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Kaupunginosataiteilija-kokeiluhanketta (2020–2021), jota koordinoidaan kulttuuritalo Valveella. Kaupunginosataiteilija-hankkeessa toteutetaan yhteisöllisiä taideprojekteja Oulun kaupunginosissa. Sen aikana toteutetaan 5–6 projektia, joiden tavoitteena on yhdistää taide ja kulttuuri osaksi eri kaupunginosia. Hankkeella pyritään vahvistamaan kaupunginosien identiteettiä ja asukkaiden osallisuutta. Se lisää taiteen ja kulttuurin roolia yhteisössä ja luo toimintamallin, jossa luovan työn ja taiteen kautta voi osallistua oman ympäristönsä kehittämiseen.

Siirry tästä Kaupunginosataiteilija-hankkeen sivulle >> 

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501