Siirry sisältöön
21.04.2020

Monipuolinen kulttuurikevät käynnissä ValveLivessä!

(Uutista päivitetty 23.4. klo 12.30)
Havut-yhtye soi palvelussa suorana striimauksena aiemmista tiedoista poiketen keskiviikkona 13.5. klo 19.

ValveLivessä nähdään vielä tällä viikolla suorana striimauksena Peltokurki-duon konsertti  (ke 22.4. klo 19) sekä yhteistyössä Tilaa kulttuurille ry:n kanssa toteutettava Rastas-yhtyeen keikka Tukikohdalta (to 23.4. klo 19). Havut-yhtye soi palvelussa suorana striimauksena keskiviikkona 13.5. klo 19 (edit 23.4.: uusi ajankohta).

Keskiviikon 29.4. voi puolestaan aloittaa seuraamalla klo 10 alkavaa lastenmusiikkiorkesteri Pentti Punkin syntymäpäivien esitystä. ValveLiveä varten tallennettu konsertti sopii oivallisesti sisällöksi kotien lisäksi päivähoitoryhmiin ja vaikkapa pikkukoululaisten musiikintunniksi. Erityisesti lapsiperheille ja alakoululaisille sopii myös toukokuun ensimmäisellä viikolla, torstaina 7.5. klo 10 nähtävä Akseli Klonkin Syömäri-tallenne (ote mäytelmästä Satu K) sekä siihen liittyvä Timo Harjun Kun sanat loppuvat, kirjoita satu -kirjailijakohtaaminen. Näistä molemmat ovat keväältä peruuntuneen Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikkojen sisältöjä, jotka festivaalin ystävä voi nyt kokea kotisohvallaan.

ValveLive toimii paitsi konserttien ja -esitysten estradina myös erilaisia linkkejä ja sisältöjä kokoavana vinkkipankkina. Yhteistyössä Oulun Musiikkivideofestivaalien kanssa palvelussa julkaistaan kolme oululaisen kulttuuritoimijan kuratoimaa musiikkivideosoittolistaa. Ensimmäisen listan on koostanut taiteiden monitoimimies Tommi Saha, jonka valitsemat videot löytyvät ValveLiven Linkkejä ja vinkkejä -alisivulta. Vielä huhtikuun aikana julkaistaan myös Emilia Aarnion ja Juhani Oivon videosoittolistat lyhyiden taustoitusten ja kappale-esittelyiden kera. Eikä elokuvaakaan ole unohdettu: Toukokuun aikana ValveLivessä on katsottavissa kolme oululaisen Vaski Filmin tuotantoa. Saamelaiskulttuuria kuvaavat Juuret On ja Minä ja pikkusisko ovat nähtävissä 4.5.–17.5. sekä Kiinaan sijoittuva Hip Hop Kiina 18.5.–31.5.

– ValveLive on herättänyt kiinnostusta niin yleisössä kuin kulttuuritoimijoissakin. Tarkoituksemme on koota yhteen ja nostaa esiin oululaisten tekijöiden sisältöjä, ja niitä sekä ehdotuksia tulevaan on kertynyt monipuolisesti, vastaava tuottaja Ville-Mikko Sikiö sanoo.

– On ollut mukavaa huomata, että tällainen poikkeustila on luonut myös aivan uusia kumppanuuksia. Hyvä esimerkki tästä on Tilaa kulttuurille ry:n ja kulttuuritalo Valveen yhteistuotannot, joita nähdään kevään aikana vielä ainakin kolmas jo esitetyn Kadonneen Mantereen keikan sekä tämän viikon Rastaan lisäksi.

 

Kulttuuritalo Valveen ylläpitämä ValveLive – oululaista kulttuuria verkossa -palvelu kokoaa yhteen osoitteeseen virtuaaliesityksiä sekä kotisohvalla koettavia kulttuurielämyksiä ja -tekemistä.
www.kulttuurivalve.fi/valvelive

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501