Siirry sisältöön
02.04.2020

Koulujen elokuvaviikolta kotitehtäviä elokuvakasvatukseen

Koulujen elokuvaviikko on koonnut sivuilleen elokuvakasvatusteemaisen kotitehtävien paketin, kokonaisuus löytyy osoitteesta elokuvaviikko.fi/kotitehtavat.

Kuvaa yksinkertaisia elokuvatrikkejä, etsi videokameran avulla kevään merkkejä, katso elokuvia ja askartele illuusioleluja! Kotitehtävistä löytyy selkeitä ohjeistuksia etäopetukseen, mutta myös hyviä ideoita elokuvaharrastuksen ylläpitämiseksi kotoa käsin. Tehtävät on jaoteltu 0–2. -luokille, 3.–6. -luokille ja 7.–9. -luokille soveltuviksi kokonaisuuksiksi. Tehtäviä täydennetään kevään 2020 aikana.

www.elokuvaviikko.fi

Myös elokuvaviikon pedagoginen oppimisympäristö on kaikille maksuton ja avoin ja käytettävissä normaalisti kevään ajan. Sivujen kautta löytyy muun muassa kotimaisia klassikkoelokuvia ja niihin kattavat oppimateriaalit, kaikkiin eri oppiaineisiin soveltuvia kamerakynän pedagogiikkaa hyödyntäviä tehtäviä ja ohjeet oman elokuvan tekemiseen.

Koulujen elokuvaviikkoa vietetään seuraavan kerran syksyllä 28.9.–2.10.2020. Seuraamalla elokuvaviikon some-kanavia saat vinkkejä elokuvakasvatukseen pitkin vuotta ja pysyt menossa mukana! 
https://www.facebook.com/elokuvaviikko/ 
https://www.instagram.com/elokuvaviikko/ 

Viikon vastuuorganisaatio on Oulun lastenkulttuurikeskuksessa toimiva Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI), Koulukino ry, IhmeFilmi ry ja CinEd-hanke, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto sekä Espoo Ciné ja Wrap!-hanke. Elokuvaviikkoa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki.

Tämä tiedote on julkaistu myös elokuvaviikon sivuilla: https://www.elokuvaviikko.fi/ajankohtaista/ 

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501