Siirry sisältöön
01.04.2020

Oulun Sarjakuvakeskuksella maksuton sarjakuvapaja ja -haaste sekä Viraalifestivaali

Koronapandemian aiheuttaman poikkeustilan johdosta Oulun sarjakuvakeskus järjestää 11.-12.4.2020 Viraalisarjakuvafestivaalin! Virtuaalisella festivaalilla on nähtävänä sekä live-esityksiä että valmiiksi tallennettua sisältöä. Tietoja Viraalifestivaalista löydät sarjakuvakeskuksen sivuilta.

Ohessa lisää tietoa festivaaliin liittyvästä sarjakuvahaasteesta ja -pajasta (Oulun sarjakuvakeskuksen tiedote 31.1.2020):

Oulun Sarjakuvakeskus on toteuttanut sarjakuvapajan, johon jokainen voi vapaasti osallistua ja sukeltaa sarjakuvan maailmaan. Sarjakuvan perusteet -sarjakuvapaja on suunnattu kaikille, jotka haluavat inspiroitua kuvia ja sanoja yhdistävään taiteeseen.

Pajan vetäjänä toimii sarjakuva-alan moniottelija, sarjakuvantekijä Harri Filppa. Hän on julkaissut seitsemän sarjakuva-albumia, toimii Oulun Sarjakuvakeskuksen toiminnanjohtajana ja tekee ikuisuusprojektinaan väitöskirjaa Lapin yliopiston Taiteelliseen tiedekuntaan sarjakuvailmaisusta.

Sarjakuvahaasteessa tavoitteena on saattaa pajassa valmistuneet teokset muiden lukijoiden nähtäville. haastamme kaikki suomalaiset osallistumaan sarjakuvapajaan ja julkaisemaan teoksensa sosiaalisessa mediassa tunnisteella, jotka olemme jaoitelleet ikäryhmittäin.

#sarjakuva1 - Lasten tekemät teokset
#sarjakuva2 - Nuorten taiteilut
#sarjakuva3 - Aikuisten kuvitetut tarinat

Haasteeseen lähetetyistä töistä muodostuvat näyttelyt, jotka ovat katsottavissa muun muassa instagramissa ja facebookissa asiasanoja käyttäen. Inspiroitukaa, osallistukaa, lukekaa muiden teoksia, tykkäilkää ja kommentoikaa. Koska tässä maailmantilanteessa lähikontakteja tulee välttää niin lämmitetään tykkäyksillä ja kommenteilla muiden osallistujien mieliä.

Sarjakuvapajan ja siihen liittyvän sarjakuvahaasteen löydät kätevästi täältä. 

Suora linkki Sarjakuvapajaan löytyy täältä.

Suora linkki Sarjakuvahaasteeseen löytyy täältä.

Sarjakuvahaaste on avoinna 10.4.2020 saakka. Haasteesta muodostuva näyttely on esillä Viraalisarjakuvafestivaalilla, joka järjestetään 11.-12.4.2020.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan tuotepalkintoja. Voittajat julkistetaan Viraalisarjakuvafestivaalilla.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501