Siirry sisältöön
23.03.2020

Flow Productions julkaisee immersiivisten teostensa sarjan verkossa

Oululainen Flow Productions julkaisee kolmiosaisen immersiivisten teostensa sarjan verkossa. Ensimmäisenä vuorossa on The Secret Garden vuodelta 2018, joka toteutettiin OSAOn Kempeleen yksikön puutarhaoppilaitoksen tiloissa.

– Päätös julkaista teosten taltiointeja yleisömme katsottavaksi syntyi koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta. Haluamme ilahduttaa yleisöämme yhä ja tarjota heille unohtumattomia kokemuksia vaikka väliaikaisesti emme voikaan sitä ns. livenä tehdä, Flow Productionsin uutiskirjeessä kerrotaan.

– Flow Productionsin immersiiviset teokset ovat olleet suosittuja ja saamamme yleisöpalaute on ollut niistä todella sydämellistä. Olemme myös kuulleet harmitteluja siitä, että teoksia ei voi enää nähdä esityskauden jälkeen.

The Secret Gardenin taltiointi vie katsojat takaisin samoihin tunnelmiin ja omiin muistoihin teoksesta.

–  Videotaltiointeja tehdessä täytyy tehdä samoja valintoja kuin katsoja: mitä seuraa, mihin katseensa kohdistaa, mihin kiinnittää huomionsa. Kaikki eivät näe kaikkea immersiivisissä teoksissa ja tämä pätee myös niistä tehtyjen taltiiontien osalta. Taltiointi tarjoaa kuitenkin ensikertalaisellekin kattavan kokemuksen The Secret Gardenin dystooppisesta maailmasta, joka tuntuu nyt vähän liiankin ajankohtaiselta.

The Secret Gardenin taltiointi on katsottavissa 28.3.2020 saakka, jolloin julkaistaan sarjassa seuraava teos, Torni (2016).

Taltiointien yhteydessä julkaistaan myös tekijähaastatteluja. The Secret Gardenin syntyhistoriaa, sen taustoja ja tekemistä avaavat Flow Productionsin taiteellinen johtaja, ohjaaja/tanssija/koreografi Pirjo Yli-Maunula sekä äänisuunnittelija Anssi Laiho valokuvaaja Janne-Pekka Mannisen haastattelussa. Tekijähaastattelu sisältää myös paljon behind the scenes -materiaalia teoksen tekemisestä.

Videot löytyvät Flow Productionsin Vimeo-sivulta >>

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501