Siirry sisältöön
01.06.2023

Uusia taideklubeja ikäihmisille ympäri Oulua – ilmoittautuminen avoinna!

Oulussa kehitetään ja kokeillaan vuoden 2023 aikana uutta etsivän kulttuurisen vanhustyön Taideklubi-toimintamallia.

Eri puolilla Oulua toteutetaan yhteensä seitsemän ammattitaiteilijoiden ja -pedagogien vetämää taideklubia, jotka on suunnattu yli 65-vuotiaille oululaisille elämän muutoskohdassa; osallistujat ovat voineet esimerkiksi jäädä juuri eläkkeelle, muuttaa Ouluun toiselta paikkakunnalta tai vaikkapa aloittaa omaishoitajana. Oleellinen osa toimintaa ovat osallistujien omat tarinat ja oman elämätilanteen jakaminen toisten samantyyppisessä tilanteessa olevien kanssa. Klubeille voivat ilmoittautua kaikki, jotka tuntevat kuuluvansa kohderyhmään. Taideklubi-kokoontumisissa osallistujat pääsevät tutustumaan taiteen tekemiseen yhteisen työskentelyn kautta. Klubeilla tehdään yhdessä pienimuotoinen taideprojekti, joka jaetaan myös muulle yhteisölle koettavaksi.

Osallistujien ilmoittautuminen on nyt avoinna!

Ilmoittautuminen syksyllä alkaviin taideklubeihin on jo käynnissä. Klubeille voivat ilmoittautua kaikki, jotka tuntevat kuuluvansa kohderyhmään, eli ovat +65-vuotiaita oululaisia ja kokevat olevansa elämän muutoskohdassa. Sitovat ilmoittautumiset tehdään puhelimitse. Lisätiedot ja ilmoittautumisnumerot eri klubeille löytyvät taideklubien verkkosivulta.

Taideklubi-toimintaa toteuttaa Oulun kaupunki, mutta jokaisen klubin toteutuksessa on mukana yhteistyökumppani. Yhteistyössä ovat mukana muun muassa Oulun seudun omaismaishoitajat, Oulun seurakunnat, Lintulammen Asukasyhdistys ja Vuolle Setlementti. Oulun taideklubit ja niiden kehittäminen on osa valtakunnallista kulttuurisen vanhustyön hanketta. IKO2 – Etsivän kulttuurisen vanhustyön jatkohankkeen on rahoittanut Taiteen edistämiskeskus. Hanke on osa sosiaali- ja terveysministeriön Kansallisen ikäohjelman 2030 toimeenpanoa.

Takaisin


Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501