Siirry sisältöön
22.11.2019

Oulun Kaikukortin toiminta vakiintuu

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut ja sivistys- ja kulttuuripalvelut ovat päättäneet, että Kaikukortin toimintaa jatketaan.

– Kaikukortti on Oulussa osoittautunut hyvin tavoittavaksi ja toimivaksi myös suhteessa muihin isoihin kaupunkeihin. Korttia on jaettu aktiivisesti, ja kortin saaneet ovat käyttäneet korttia ahkerasti, kulttuurin hyvinvointipalveluiden vastaava tuottaja Jaana Potkonen kertoo.

Kaikukortti on tarkoitettu tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville henkilöille ja perheille, jotka ovat asiakkaana korttia jakavassa hyvinvointipalveluiden tai muun palvelun yksikössä. Kortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja kulttuuritapahtumiin ja -paikkoihin sekä kurssipaikkoja kansalaisopistoihin. Kaikukortin tavoitteena on parantaa kohderyhmän nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.

– Pyrkimyksenä on lisätä taiteen ja kulttuurin saatavuutta ja saavutettavuutta sekä sitä kautta koettua hyvinvointia. Toiminta on ennen kaikkea ennalta ehkäisevää, Potkonen lisää.

Kaikukortti-toiminta alkoi Oulussa kesäkuussa 2018. Kortteja on lokakuun 2019 loppuun mennessä jaettu yhteensä noin 2 800, ja niistä on käytetty yli 1 500 eri korttia. Kaikukortilla on tänä aikana hankittu vajaa 6 000 pääsylippua tai kurssia, joista aikuiselle vajaa 4 000 ja lapselle lähes 2 000. Lapsille ja nuorille Oulussa on hankittu lippuja tai kursseja enemmän kuin muualla maassa.

Eniten Kaikukortti-käyntikertoja on ollut Tiedekeskus Tietomaassa, Oulun teatterissa, Oulun taidemuseolla, Oulu Sinfonian konserteissa sekä Oulu-opiston liikunnan kursseilla. Kaikukortin yhteisökortti on tuonut myös järjestöjen henkilökunnalle mahdollisuuden viedä ryhmiään kulttuurikokemusten pariin.

Jatkossa kortit ovat voimassa vuoden. Jos henkilöllä on jo Kaikukortti, ja asiakkuus sen jakaneeseen tahoon on säilynyt, uutta korttia voi alkuvuodesta tiedustella samasta paikasta. Nyt voimassa olevalla kortilla voi hankkia pääsylippuja tammikuun loppuun asti oleviin tapahtumiin.

Kaikukortti on valtakunnallinen toimintamalli, jota on kehittänyt Kulttuuria kaikille -palvelu ja joka on otettu ensimmäisenä käyttöön Espoossa. Kaikukortti on parhaillaan käytössä tai kokeilussa noin miljoona asukasta kattavalla alueella ympäri Suomen. Pohjois-Pohjanmaalta ja Lapista mukaan ovat lähteneet mm. Kempele, Kemi, Tornio ja Rovaniemi.

Kaikukortista ja tapahtumista saa lisätietoa Oulun Kaikukortin www- ja Facebook-sivuilta:
www.ouka.fi/kaikukortti
www.facebook.com/OulunKaikukortti

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501