Siirry sisältöön
11.11.2019

Dinosaurusfantasia kutsuu matkalle oman maailman luomiseen – Akseli Klonkin "Minun näköiseni dinosaurus" ensi-illassa 16.11.

Kuka päättää mistä väreistä dinosaurus saa tykätä: merensinisestä, flamingonpunaisesta, tipunkeltaisesta vai sudenharmaasta? Kuka päättää, millaisia leikkejä dinosaurus haluaa leikkiä? Mitä jos lentolisko onkin kiinnostuneempi sukeltamisesta kuin puiden latvojen yllä liihottamisesta? Mitä jos naapurin hirmuisen näköinen Tyrannosaurus Rex haluaakin isona perustaa eläinkodin, jossa hoidetaan sairastuneita pupuja?

“Minun näköiseni dinosaurus” -esityksessä yleisö saa seurata, kun kahden toimeliaan dioraamaharrastajan häärätessä projektinsa parissa tapahtuu odottamaton käänne – heidän kokoamansa pienoismalli herääkin elämään lumoavaa ja omaehtoista elämäänsä. Rakentajaihmisten ja rakennettavien dinosaurusten todellisuudet käyvät värikästä vuoropuhelua ja nähtäväksi jää, kuka rakentaa ketä. Mitä siitäkin sitten tulee, kun pienoismallin asukkaat päättävätkin itse, millainen elämä on kullekin juuri sopiva – ja etenkin hauska! 

“Minun näköiseni dinosaurus” on tarina omia reittejään kohti vaihtoehtoista maailmaa kulkevista dinosauruksista. Ne valitsevat oman tiensä sen sijaan, että tepastelisivat jompaakumpaa niistä valmiiksi tallatuista poluista, sinistä tai punaista, joilla kasvetaan tytöistä ja pojista tädeiksi ja sediksi. Se kertoo myös innostuksesta, toisten tukemisesta, käpypalmuista, nörteistä, herkullisista väreistä, ravisuttavasta musiikista ja tee-se-itse -elämästä. Saamme tietää dinosauruksista asioita, joita ei voi oppikirjoista lukea. Näiden seikkailijoiden johdolla esitys toteaa iloiten, että on sekä huipputärkeää että supertavallista saada kasvaa juuri sellaiseksi yksilöksi kuin oikealta tuntuu! 

Liskoliitto-työryhmä rakentaa Valvenäyttämölle maailman, joka kietoo katsojat sateenkaaren sävyihin, mahasta kutittavaan musiikkiin ja liikkeeseen. Se kutsuu katsojan pohtimaan omana itsenään olemisen arvoa, ihmisyyden eri puolia ja sukupuolen moninaisuutta. Työryhmään kuuluvat ohjaaja ja dramaturgi Louna-Tuuli Luukka, näyttelijät Sirpa Grip ja Anu Enqvist, musiikista ja äänisuunnittelusta vastaava Tuuli Jartti, puvustuksesta ja tarpeistosta  vastaava Heidi Kesti ja tila- ja valosuunnittelusta Ville Aunola. Taustalla ovat Luukan produktiota varten tekemät trans- tai muunsukupuolisten henkilöiden haastattelut. Ihmisoikeusjärjestö Seta kuvaa transsukupuolisuutta siten, että ihmisellä on erilainen sukupuoli-identiteetti tai tapa ilmaista sukupuoltaan kuin häneltä syntymässä määritetyn sukupuolensa perusteella odotetaan.

Ensi-ilta la 16.11. Valvenäyttämöllä. Esitys sopii kaikille 6–106 -vuotiaille.

Tekijät:

Ohjaus ja dramaturgia: Louna-Tuuli Luukka
Rooleissa: Sirpa Grip ja Anu Enqvist
Puvustus ja tarpeisto: Heidi Kesti
Tila- ja valosuunnittelu: Ville Aunola
Musiikki: Tuuli Jartti
Tuotanto: työryhmä, Laura Rekilä, teatteri Akseli Klonk
Viestintä ja markkinointi: Laura Rekilä, työryhmä
Valokuvat: Tiina Wallin, työryhmä

Esitys on Liskoliitto-työryhmän ja teatteri Akseli Klonkin yhteistuotanto. Akseli Klonk on 20 vuotta toiminut, oululainen lasten ja nuorten esityksiin ja työpajoihin erikoistunut ammattiteatteri. Työryhmä koostuu ammattitaitoisista pohjoissuomalaisista teatteritaiteilijoista, jotka toimivat sekä Klonkissa että vapaalla kentällä. Kaikki tekijät ohjaajasta puvustajaan ja näyttelijöistä muusikkoon ovat kokeneita ja koulutettuja, monipuolisia teatteriosaajia, joilla on vankka kokemus niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin takanaan runsaasti esityksiä ja rutkasti kokemusta soveltavasta taiteesta ja erilaisten ryhmien ohjaamisesta.

Esityskalenteri ja liput:

Esitykset jatkuvat la 30.11. asti päivänäytöksinä. Esitykset ovat Kulttuuritalo Valveella (Hallituskatu 7, Oulu). Näyttämö on 2.kerroksessa ja sinne pääsee myös hissillä. Valveelle on esteetön kulku liikkumisen apuvälineitä käyttäville henkilöille.

Lipun hinta on 7,5 €. Liput ennen esitystä ovelta, Valveen lippumyymälästä paikan päällä käymällä tai puhelimitse p. 08 5584 7575. Lippumyymälä on avoinna ke-su klo 12.00-19.00. Liput voi ostaa myös Ticketmasterista www.ticketmaster.fi (lipun hintaan lisätään toimituskulut). Valveen lippumyymälästä liput saa edelleen ilman toimituskuluja.Esityksiin pääsee myös Kaikukortilla. Lisätiedot: http://akseliklonk.fi/liput.html

Esityksen valmistumista ovat tukeneet Suomen kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus.

Lisätietoja:

Teatteri Akseli Klonkin sivut: https://www.akseliklonk.fi/minun-näköiseni-dinosaurus.html

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2776733025722043/

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501