Siirry sisältöön
01.11.2019

Oulun kaupungin taide- ja kulttuuriavustukset haettavissa 4.–29.11.

Taide- ja kulttuuriavustusten myöntämisperusteet muuttuvat. Vuoden 2020 hakuaika on 4.–29. marraskuuta 2019.

Oulun kaupungin harkinnanvaraisten taide- ja kulttuuriavustusten myöntämisperusteet muuttuvat. Avustuslajeja on nyt aiempaa vähemmän ja hakeminen helpompaa, sillä tukimuotojen kohdennus on tehty selkeämmäksi.

Tukimuotoja on jatkossa neljä: 1. taide- ja kulttuurialan yhdistysten toiminta-avustus 2. projektiavustus 3. tapahtuminen ja festivaalien tuki sekä 4. ammattitaiteilijan työtilatuki.

Erillistä ammattitaiteilijan työskentelyapurahaa ei enää ole haettavana, vaan tuki työskentelyyn sisältyy projektin kokonaisuuteen.

Taide- ja kulttuurialan yhdistysten toiminta-avustus on tarkoitettu vakiintuneen toiminnan tueksi. Projektiavustuksella voidaan tukea yksittäisiä hankkeita ja projekteja. Projektiavustuksessa voi saada tukea esimerkiksi materiaaleihin, matkoihin ja työskentelyyn. Tapahtumien ja festivaalien tuki voidaan myöntää voittoa tavoittelemattomaan toimintaan. Ammattitaiteilijan työtilatuki on samalla tavoin harkinnanvaraista kuin muidenkin avustuslajien mukainen tuki. Työtilatuen hakemuksen mukana tulee olla työsuunnitelma vuodelle, jota hakemus koskee.

Vuoden 2020 taide- ja kulttuuriavustukset ovat haettavina 4. – 29.11. 2019. Hakuaikaa on aikaistettu edellisistä vuosista, koska tavoitteena on saada avustukset maksuun pian vuodenvaihteen jälkeen. Päätökset tekee kulttuurijohtaja ja valmistelusta vastaa kulttuuripalvelupäällikkö. Kaikkien neljän avustuslajin hakemusten arviointiin osallistuvat Oulun kaupungin kulttuuripalvelujen eri alojen asiantuntijat.

Lisätietoa ja hakulomakkeet Oulun kaupungin sivuilta: https://www.ouka.fi/oulu/kulttuuri-ja-kirjastot/kulttuuriapurahat-ja-avustukset

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501