Siirry sisältöön
04.04.2019

Lumotut sanat -festivaali tuo tullessaan uunituoreen kirjan sekä elämysnäyttelyn

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikkoja vietetään 27.4.–9.6.2019. Ohjelmisto on julkaistu ja siihen voi tutustua verkkosivulla www.lumotutsanat.fi.

Tykkäystutkimuksia, sinistä surua, pelon seittejä ja kirjavaa iloa – tänä keväänä Lumotut sanat on tunteita täynnä! Festivaalin päätuotantona Valvegalleriaan rakentuu aivan uusi taidemaailma: Minä tykkään nyt – näyttely ilosta, surusta ja muista tunteista.

Näyttely perustuu samannimiseen kirjaan (WSOY 2019), jota festivaalin taiteelliset johtajat Anna Anttonen ja Kati Inkala ovat työstäneet yhdessä kirjailija Eppu Nuotion ja kuvittaja Liisa Kallion kanssa. Lumotut sanat ja WSOY järjestävät kirjanjulkkarit osana festivaalin ja näyttelyn avajaisjuhlia lauantaina 27.4.

Festivaalin koko ohjelma löytyy verkkosivuilta www.lumotutsanat.fi. Ohjelma käynnistyy avajaispäivänä mm. livepiirustuskonsertin kantaesityksellä ja jatkuu runsaana kesäkuulle saakka. Ohjelmaan voi tutustua myös www-sivujen sähköisessä käsiohjelmassa.

Lumottujen sanojen vuoden kuvittaja 2019 on Liisa Kallio, jonka oma näyttely Miltä tuntuu on esillä koko sanataideviikkojen ajan kahvila Konst o. Delissä. Näyttelyn työt ovat syntyneet tämän kevään aikana Minä tykkään nyt -projektin innoittamana ja ne ovat esillä ensimmäistä kertaa. Sekä Liisa Kallio että Eppu Nuotio ovat mukana avajais- ja julkistusjuhlissa kulttuuritalo Valveella.

Toukokuussa Lumotut sanat tarjoaa tuttuun tapaan maksutonta ohjelmaa päiväkodeille, kouluille, iltapäiväkerhoille, oppilaitoksille ja muille ryhmille: viikoilla 19–22 Minä tykkään nyt -näyttelyssä järjestetään päivittäin näyttelymatkoja, sanataidepajoja ja opastuksia. Valveen sanataidekoulu on lisäksi laatinut festivaalin teemakirjoihin liittyvän sanataideharjoitusmateriaalin, joka tulee verkkoon vapaasti kaikkien käytettäväksi. Myös näyttelyn nimikirja Minä tykkään nyt on tehtäviä pullollaan!

www.lumotutsanat.fi / www.facebook.com/lumotutsanat / www.sanataidesanoja.fi

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501