Siirry sisältöön
27.02.2019

Yleiset kulttuuripalvelut keskittyvät Valveelle

Uusi palvelumuoto selkeyttää kulttuurin tuottamista ja palveluja Oulun alueella

Kulttuuritalo Valveen toimintaan on jatkossa organisoitu Oulun kaupungin yleisten kulttuuripalveluiden tehtävät. Muutostyötä on valmisteltu vuodenvaihteesta ja taustalla on uusi laki kuntien kulttuuritoiminnasta, joka astuu voimaan 1.3.2019.

”Muutoksella vastataan myös ministeriön suositukseen taiteen ja kulttuurin saavutettavuuden parantamisesta. Käytännössä yleisten kulttuuripalveluiden tehtävät on nyt liitetty Valveen jo olemassa olevaan toimintaan”, sanoo kulttuurijohtaja Samu Forsblom.

Monialaisen yhteistyön avulla tavoitetaan kattavammin koko kaupungin alue, eri ikäryhmät ja myös heidät, joiden on erilaisten rajoitteiden tai taloudellisten tai sosiaalisten esteiden vuoksi haastava osallistua kulttuuritoimintaan.

”Yleisten kulttuuripalveluiden tavoitteet tukevat tasa-arvoisia ja monipuolisia mahdollisuuksia sekä taiteen ja kulttuurin tekemiseen että kokemiseen. Tehtävänämme on tukea myös vapaan kentän ja kuntalaisten oman kulttuuritoiminnan mahdollisuuksia”, Valveen johtaja Arja Huotari lisää.

Uudelleen järjestelty palvelutoiminta pääsee Valveella täyteen laajuuteensa vuoden 2019 aikana. Kokonaisuuteen kuuluu kulttuuritalo Valveen toiminta, Oulun Lastenkulttuurikeskuksen toiminta, alueelliset kulttuuripalvelut sekä kulttuurin hyvinvointipalvelut. Yleisiä kulttuuripalveluita johtaa kulttuuritalon johtaja, kulttuuripalvelupäällikkö Arja Huotari.

Kulttuuritalo Valveen tuotannoista ja tilojen käytöstä sekä osaltaan yhteistyöstä kulttuurialan toimijoiden, taiteilijoiden ja tapahtumajärjestäjien kanssa vastaa tuotantopäällikkö Pauliina Eronen. Oulun Lastenkulttuurikeskuksen toiminnasta vastaa lastenkulttuuripäällikkö Katri Tenetz. Lastenkulttuurikeskuksen tehtävänä on lasten, nuorten ja perheiden kulttuuripalveluiden tuottaminen ja kehittäminen. Sen keskeiset toimijat ovat Valveen sanataidekoulu ja elokuvakoulu.

Kulttuurin hyvinvointipalveluiden vastuuhenkilö on vastaava tuottaja Jaana Potkonen. Kulttuurin hyvinvointipalveluiden tehtävänä on lisätä tietoa taiteen hyvinvointivaikutuksista ja kehittää palveluiden tasa-arvoista saavutettavuutta. Alueellisten kulttuuripalveluiden vastuuhenkilönä jatkaa vastaava tuottaja Ville-Mikko Sikiö. Hänen tehtävänään on kulttuuripalvelujen tuottaminen ja kulttuuritoiminnan mahdollisuuksien kehittäminen eri kaupunginosissa.

Lisätietoja:

Samu Forsblom, kulttuurijohtaja, samu.forsblom(at)ouka.fi, p. 044 703 7558
Arja Huotari, kulttuuripalvelupäällikkö, arja.a.huotari(at)ouka.fi, p. 044 703 7510

Lisätietoa kokonaisuudesta myös Oukan sivuilla sekä Valveen sivuilla

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501