Siirry sisältöön
18.12.2018

Kasvanut kulttuurikummitoiminta vie iloa yhä useampaan hoiva- ja palvelukotiin

Kulttuuritalo Valveella koordinoitava ikäihmisten kulttuurikummitoiminta on kasvanut vuoden 2018 aikana. Uusia kummeja on tullut toimintaan mukaan, ja yksittäisiä kummivierailuesityksiä kertyi vuoden aikana noin puolitoistakertainen määrä edellisvuoteen verrattuna.
– Tämä tarkoittaa, että vapaaehtoiset kulttuurikummimme ovat vuonna 2018 tarjonneet ikäihmisille 130 kulttuuri- ja taide-esitystä, kulttuurin hyvinvointipalveluista vastaava tuottaja Jaana Potkonen kertoo. (Vuonna 2017 vierailuesityksiä oli 86.)

Kuluneena vuonna toiminta on laajentunut myös uusiin kummikohteisiin kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien parissa.
– Ensi vuonna kummitoimintaa on tarkoitus edelleen kehittää erityisesti näiden uusien kohderyhmien keskuudessa, Potkonen mainitsee.
– Myös uudet kummit ovat aina tervetulleita mukaan toimintaan.

Kulttuurikummi voi olla kulttuurin harrastaja tai ammattilainen, yksittäinen toimija, koulu tai yhdistys, jolla on taiteenalan osaamista sekä halua viedä sitä eteenpäin. Iso osa kummeista on itsekin jo eläkkeelle jääneitä.
– Vapaaehtoistoiminta lisää tutkitusti hyvinvointia – paitsi vastaanottajalle myös tekijälleen, Potkonen sanoo.
– Vapaaehtoinen saa parhaimmillaan iloa, yhteisöllisyyttä, uusia sosiaalisia kontakteja sekä mielekkään harrastuksen, jossa on mahdollista käyttää omia taitojaan sekä oppia uutta.

Kulttuurikummien jouluterveiset

Myös joulun lähestyessä monissa hoiva- ja palvelukodeissa vierailee kulttuurikummeja, jotka vievät asukkaille taidetervehdyksen joululaulutuokion tai jouluisen runo- tai teatteriesityksen muodossa. Esimerkiksi keskiviikkona 19.12. Lauluryhmä Akkapeliitat vierailee Lassintalon hoivan osastoilla ja Laululiisat Rajakylän hoivalla.

Lisätiedot:
Jaana Potkonen, kulttuurituottaja
Kulttuuritalo Valve
etunimi.sukunimi@ouka.fi, p. 040 555 0063

 

Ikäihmisten kulttuurikummitoiminta on kulttuuritalo Valveen koordinoima vapaaehtoistyön muoto, jonka tarkoituksena on lisätä taiteen saavutettavuutta sekä edistää hyvinvointia taiteen keinoin. Kulttuurikummit ovat vapaaehtoisia taiteentekijöitä, jotka vievät kulttuurielämyksiä – muun muassa musiikki- ja tanssiesityksiä, tarinatuokioita sekä taidenäyttelyitä – hoiva- ja palvelukotien asukkaille, heidän omaisilleen ja henkilökunnalle. Vuonna 2018 kulttuurikummina toimi yli 30 oululaista yksityishenkilöä tai ryhmää. Taidevierailuita, useimmiten musiikkiesityksiä, tehtiin vuoden aikana yli kolmessakymmenessä hoiva- ja palvelukodissa.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501